cdrtography 22 nov

Курсът „Хюман Дизайн Картография“ е един от най-интересните общообразователни курсове в Системата за Дизайн на Човека, защото предоставя достатъчно време за изучаване в детайли на две от големите теми, необходими при разглеждането на графиката на тялото. Първата тема е тази, която почти всеки забелязва моментално в картата си – Каналите. Всеки канал е определена жизнена сила и това означава качество, което – дори без да забелязвате – е надеждно и работи постоянно. Познанието за жизнена сила в нас ни дава възможност да си обясним защо постоянно изживяваме точно определени теми. При съзнателно дефиниран канал в картата на някого, човек има възможност да наблюдава по-ясно как се проявява тази жизнена сила. Несъзнателната дефиниция не дава директен поглед за постоянното присъствие на тази жизнена сила в живота ни. Тази информация ни дава ново разбиране за нашия личен процес и преживяване.

Следващата голяма тема в курса Хюман Дизайн Картография са Профилите. Те описват костюмите, в които сме родени и които ни дават възможност да изиграем ролята си на сцената на този живот. Силата на Профилите се изразява в това, че те комбинират в себе си линиите от съзнаваната и несъзнаваната част в нас и така отразяват нашия бодиграф в дълбочина. Тъй като Профилите са само 12, в началото изглеждат лесни за разбиране, но вникването в тях допринася съществено за едно по-дълбоко разбиране за това как функционират заедно нашата личност и нашето тяло.

По време на този курс ще бъдат разгледани също така по нов и по-задълбочен начин, с нови детайли и ключови думи, на пръв поглед познати теми: Центровете, видовете Дефиниция и Вътрешен Авторитет. Комбинирането на тези елементи с това, което вече сте научили в уъркшопа Да живееш дизайна си и курса АБВ, ще разшири перспективата ви и ще ви даде добра основа, необходима за по-цялостното разбиране на механиката на бодиграфа.

Освен теория, в курса е включена и достатъчно практика, за която ще се използват вашите лични карти.

Курсът Хюман Дизайн Картография разглежда в детайли следните теми:

36-те канала като източник на жизнена сила и техните характеристики.

Ще научим как жизнената сила на определен канал позволява диференциацията и защо цялото винаги надхвърля сумата от своите части.

  • 9-те центъра в бодиграфа. Функции и биологична корелация

Ще задълбочим знанията за разликите между Центровете и ще научим как да           различаваме по-фини нюанси между тях. например, сакралния отклик от силата на волята в центъра на сърцето. И още – защо хората с дефиниран слънчев сплит трудно получават емоционална яснота.

  • 4-те вида Дефиниции 

При някой хора всички Центрове са свързани помежду си. При други има две, три или четири „островчета“ на енергия и броят на тези островчета влияе върху усещането за вътрешна цялостност.

  • 5-те различни Вътрешни Авторитети и тяхната йерархия: емоционален, сакрален, далечен, его и джи 

Вътрешните Авторитети дават сигнал на тялото за това дали решението е коректно или не. Отделно от тях ще разгледаме подробно и през какъв процес преминават менталният прожектор и рефлекторът, за дадостигнат до решение.

  • Всичко за 12-те профила и специалното значение на ролевите портали 

Ще разберем и какво означават термините „лична или предопределена съдба“ и „трансперсонална карма“.

Курсът Хюман Дизайн Картография се състои от общо 48 учебни часа /24 сесии по 2 часа/. Той е последната част от общообразователната програма в Системата за Дизайн на Човека и служи като предпоставка за последващо професионално обучение. Този курс ще задълбочи наученото до този момент и ще ви предостави достатъчно инструменти, за да имате една солидна основа в Хюман Дизайн и по-добро разбиране за себе си и света около вас.

diana george
Водещ

Дияна Джордж Димитрова

Кога?

от 21 ноември 2022 до 20 февруари 2023, всеки понеделник и четвъртък от 19:00 до 21:00 ч (почивка от 23 декември 2022 до 4 януари 2023)

Краен срок за записване

15.11.2022 г.

Къде?

Онлайн класна стая в Zoom

Цена за участие

1140 лв при плащане до 04.11.2022 и 1200 лв след тази дата.

За информация и записвания

В цената за участие НЕ са включени 2-та броя учебници за това ниво.

При записване е необходимо да оставите рожденните си данни, (дата, час и място на раждане), за да ви изработим предварително личната графика, която ще ви бъде необходима по време на курса.

ЗА КОНТАКТИ
ПОСЛЕДВАЙ НИ