Черното и Червеното в Хюман Дизайн

Черното и Червеното в Хюман Дизайн

Днес искам да разгледаме още нещо, което е базисно в Хюман Дизайн. То е основно и води до дълбоко философски въпрос. Свързано е с естеството на начина, по който сме устроени като бинарност. Когато разглеждате картата си, виждате, че наистина има много информация в черно и в червено. Тенденцията е да разглеждаме синтеза им – да гледаме графиката на тялото и да виждаме как сме дефинирани, за да разберем своя Тип, Стратегия и Авторитет.

ЧЕРНОТО

Но има нещо много важно за нас. Преди всичко, ние сме бинарност. От едната страна имаме информация за Личността, данните на Личността са в черно. Важно е да припознаете, че тя е онова, до което имате достъп. С други думи, когато разглеждате графиката на тялото и гледате информацията вдясно, всяка една от тези активации, всеки един от тези портали, линии, теми, е нещо, с което можете да се асоциирате, можете да разпознаете, че това сте вие, защото имате съзнателен достъп до него. Вие винаги преживявате онова, което е в черно. Имате способността да го преживявате незабавно. Вие се идентифицирате с черното. Провел съм стотици индивидуални анализа и когато някой седне до мен, първото очевидно нещо е, че човекът, който си мисли, че е, е съставен само от тези аспекти в черно.

ЧЕРВЕНОТО

Когато разглеждаме информацията от дизайна, която е обозначена в червено, тя е несъзнателна. Имаме много различни видове термини за несъзнаваното. В контекста на Системата за Дизайна на Човека, наричаме „несъзнавано“ онези аспекти на природата ни, генетичния отпечатък, диференциацията, до която нямаме съзнателен достъп. Това е нещо важно. Помислете. Когато погледнете информацията отдясно, черното, си казвате: „Мога да се идентифицирам с това. Това е, което си мисля, че съм.“ И едновременно с това, също толкова количество информация е вложена в лявата колонка, която е в червено и до която нямате съзнателен достъп и за която не мислите, че това сте вие.

Повечето човешки същества се скитат по земята с приблизително една трета от потенциала, който имат в този живот. Понеже не става въпрос за това, че липсва половината. Всичко това се синтезира в графиката на тялото и формира ново ниво. А вие се идентифицирате само със съзнателното. Ако погледнете дизайна си, идентифицирайки се със съзнателното, например, ще има ситуации, в които ще имате дефиниран канал, където единия портал идва от страната на дизайна (червеното) и тогава няма да се идентифицирате с целия канал. Това, което си мислите, че сте, е порталът в черно. Каквото и да се случва чрез този канал, то достига до вас като невидима сила, която не разбирате изцяло. „Защо ми се случва това?“

Едно от нещата, които казвам на хората относно природата на дизайна им, е това, че съзрявайки с възрастта, чрез взаимодействията си с другите, започват да забелязват, че другите ги виждат по определен начин и постепенно го приемат. С други думи, ако имате емоционална система, достъпът до която е несъзнаван, тогава вие не се виждате като човек, който е емоционален, понеже не се идентифицирате с нея. Но с годините, преживявайки опита, че сте много емоционални с другите, започват да забелязвате, че те ви виждат като емоционален човек. И накрая приемате тази своя характеристика като част от себе си, макар и да не се идентифицирате с нея директно. Тя е просто нещо, което се случва.

ПРОЦЕС, В КОЙТО НЯМАШ ИЗБОР

Едно от основните неща в Хюман Дизайн е разбирането, че това е процес, в който нямаш избор. Изключително трудно е за повечето човешки същества да схванат, че нищо от това не е в техните ръце. Знаете, че има много хора по света, които твърдят, че има неща, които можете да поправите в себе си. Е, това е чудесно – сигурен съм, че печелят добре. Но това, което трябва да разберете за вашето несъзнавано, е че няма нищо, което можете да поправите. Фактът, че откривате, че другите ви виждат като емоционален човек, не означава, че добивате съзнателен достъп до емоционалната ви система, нито че можете да се справяте с нея.

СТРАТЕГИЯТА КОМПЕНСИРА НЕВЕЖЕСТВОТО

Красотата на Стратегията се изразява в това, че компенсира невежеството. И така и трябва. Колко трудно би било постоянно да се опитваш да осъзнаваш как функционира несъзнаваното ти, когато нямаш достъп до него, когато не можеш и в този смисъл имаш илюзия, че го контролираш, понеже всъщност не е така. Магията е, че превозното средство е интегрирана система – нашето тяло е интегрирана система. Съзнателното и несъзнателното, Личността и Дизайнът, са интегрирани чрез мощта на Магнитния Монопол да обединява всичко в илюзията за отделеност и така да създава и илюзията за цялостно същество.

И все пак знаем, че за Пасажера на това цяло същество не е възможно да го разбере. Имал съм ученици, които са навлизали все по-дълбоко и по-дълбоко в познанието и са придобивали проникновено разбиране за собствената си механика. Но това в края на краищата не носи пробуденост. Нито пък носи интелектуалния капацитет да контролираш. Както съм казвал много пъти – знанието не е сила. То е само информация. Когато вземете информацията за вашата Стратегия и я приложите, няма никакво значение дали имате съзнателен достъп до информацията в дизайна си. Няма значение, че имате илюзия за това кой си мислите, че сте. Въпреки тези ограничения, вие можете да функционирате правилно като себе си, когато следвате Стратегията си, понеже тя говори от името на интегрираното и синтезирано цяло.

~ Ра Уру Ху,

Превод от английски: Хюман Дизайн България

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно само с изричното упоменаване на източника, както и поставяне на линк към публикацията в сайта на Хюман Дизайн България.

ПРЕДСТОЯЩО СЪБИТИЕ

Водещ

Дияна Джордж Димитрова

Кога?

7 ноември – 14 декември 2023 г.
всеки вторник и четвъртък от 19:00 до 21:00 ч. българско време

Къде?

Online класна стая в Zoom

Цена за участие

660 лв при плащане до 19.10.2023 и 720 лв след тази дата

За информация и записвания

Прожекторите

Прожекторите

СВЪРЗАНИ СЪБИТИЯ

Водещ

Петя Мъжлева

Кога?

23 - 31 януари 2024 г.

Краен срок за записване: 18.01.2024 г.

Къде?

Online класна стая в Zoom

Цена за участие

430 лв при плащане до 02.01.2024 г. и 480 лв след тази дата.

За информация и записвания

Видео материали

12 видео сесии

Цена:

600 лв

За информация

Процесът Бардо

Процесът Бардо

ПРЕДСТОЯЩО СЪБИТИЕ

Водещ

Даршана Матюс

Кога?

18 февруари и 25 март 2023 г. 

Къде?

онлайн класна стая в Zoom

Цена за участие

Цена за участие: 720 лв при плащане до 22.11 и 790 лв след тази дата. Цената е преференциална за България. Реалната цена на същото събитие в Международното училище по Дизайн на Човека (IHDS) е 800/850 долара.

За информация и записване

info@humandesignbulgaria.com

Александра Стаматова
тел. 0884 010 884

Веригата на Егото и Любовта

Веригата на Егото и Любовта

Веригата на Егото е верига на материализма, но също така е и верига на Любовта. Ето как функционира на психологическо ниво: веригата на Егото представлява тялото, което се нуждае от подкрепа (любов). След зачеване веригата на Егото се изгражда от Центъра на Сърцето. Още от самото начало на зачеването става дума за любовта като основна храна от едно тяло към новото тяло (и за да не бъде отхвърлено), така че да бъде изградено това ново превозно средство. Става дума за даване: като резултат Каналът 21–45 означава, че можеш да дадеш само онова, което притежаваш. Ако имаш любов, можеш да я раздадеш, и като я раздаваш, ще откриеш, че никога не можеш да я изгубиш. Вместо това тя ще се увеличи – като я подаряваш, ще стане по-голяма. Наистина „имаш“ и „притежаваш“ нещо само ако то се увеличава, като го раздаваш.

Егоизмът се свързва единствено с искането и притежаването, да не искаш да раздаваш, защото се страхуваш, че ще загубиш – бедност, която се складира в тялото. Намаляване. Ако някой те подкрепя с цялата любов в сърцето си, ще го почувстваш веднага като сила в цялото си тяло, усещайки го като по-добър (или максимално добър) мускулен тонус. Но ако усещането е за отнемане от твоята сила и намаляване на мускулния тонус в цялото ти тяло, тогава това е егоизъм. Следователно основната тема на тази верига е страхът от манипулация, страхът да бъдеш манипулиран. Така че, когато имаме работа с любовта, винаги го има този страх.

Дефинираният център на Сърцето трябва да забрави за това (касае се за инкарнация, в която този център е бил отворен) понеже в този живот е защитен. Хора с дефиниран център на сърцето никога не могат да бъдат манипулирани. Те ще го усетят моментално в тялото си, което дава ясни сигнали, че не желаят да бъдат манипулирани. Следователно, те нямат нуждата да бъдат егоистични като защита, базирана на страх. Те могат да действат, водени от любов. Те наистина дори нямат нуждата да са гневни. Ако това е истинска любов, дефинираното сърце може да се предаде без никакъв страх. Хората с дефинирано сърце трябва да извадят наяве цялата тази любов, която имат, и да я дадат на хората под формата на подкрепа. От дясната страна на подкрепата (започвайки от портал 19 и стигайки до портал 40) – на хората, които чувстват близки; от лявата страна (започвайки от портал 54 и стигайки до портал 26) – на подчинените си и на хората от тяхното професионално обкръжение. Между другото: на едно друго ниво потокът на паметта носи много информация и страхове, складирани във физическото тяло – страхове от минали инкарнации, свързани с теми, касаещи любовта.

Отвореният център на Сърцето може винаги да има този дълбок страх от манипулация в рамките на дадени любовни отношения и трябва да се научи да се справя с него. Трябва да е осъзнат за този страх, който се надига отново в тялото, като страхът винаги ще се усеща в тялото чрез мускулния тонус, той е като сеизмограф за манипулация. Този страх може много да те разгневи, да втвърди тялото ти (и мускулите) и ако продължаваш да си толкова твърд на физическо ниво, след известно време ще те обезсили. Но най-вече, отвореният център на сърцето трябва да е осъзнат за наближаващ страх или тенденция да поставя някого отговорен за манипулация, където всъщност я няма или пък не съществува причина за това. Това е свързано единствено със спомените му, складирани във физическото тяло, където подобна манипулация се е случила, като тази ситуация днес изглежда позната, но не е. Също така може да е спомен от минала инкарнация, която да го води през процес на изчистване.

Любовните взаимоотношения могат да ни дадат невероятна възможност да се изправим лице в лице и да се освободим от тези стари страхове да бъдем манипулирани, чиито корени може да са в нашето детство, където сме били дълбоко зависими и често манипулирани да обичаме родителите си въпреки нуждата да сме нужни.

Портал 26 е част от Инкарнационния кръст на Владетеля. В рамките на този канал 26-44, който се корени дълбоко в мускулите на тялото като сила за работата, която наистина обичаш – един владетел не желае да бъде под контрол или да чувства, че е контролиран. Независимо какво човек мисли за това, то е просто психологическа харизма на тялото, химия, част от аурата. Портал 21 е част от Кръста на Напрежението и произвежда психологически сигнали и симптоми или се разболява, ако е под контрола на чужди сили. Има нужда да контролира, за да извади цялата любов навън към общността. Също така е психологическа харизма на тялото, като част от аурата, „химия“ на тялото, която може да има дълбоко привличане, както и да доведе до дълбоко отблъскване. Това е монетата с две страни – Любов и Омраза.

Портал 21 трябва да е сигурен, че манифестирането (money-festation – тържествуването, свързано с парите) е необезпокоявано и и че не води до грешна посока, базирана на емоционална енергия и контрол на емоциите.

Портал 51 трябва да притежава силата да е сигурен, че първата стъпка към неговия собствен индивидуален мистичен път не се корени в манипулацията, идваща от паметта (за страх) от този живот или отпреди. Ако няма манипулативно намерение, това ще бъде възприето като невинност. Всеки има своя собствена роля в играта на любовта и страха от манипулация, който може да лежи отдолу. Не е тема на ума, а чист психологически език (и осъзнатост чрез мускулния тонус и силата) на тялото, основан единствено на обонянието и допира, без значение какво можем да видим и чуем, без очи (17,11) и уши (57, 22, 43).

~Мартин Грасинджър, Септември 1999

Превод от английски: Хюман Дизайн България

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно само с изричното упоменаване на източника, както и поставяне на линк към публикацията в сайта на Хюман Дизайн България.

Допълнителни ресурси по темата

разговор за любовта
Танцът на планетите

Танцът на планетите

Плутон, Сатурн и Юпитер през Портал 61 – Вътрешната истина и Портал 60 – Приемане на ограничението

Наскоро усетих голяма промяна във вибрационната ми честота и това ме накара да проверя транзитите. Открих, че някои от тях създават мощни и дългосрочни дефиниции в моята карта. Докато проучвах колко дълго ще продължат тези транзити, ми просветна – сякаш вътре в мен се запалиха светлинки. До този момент не успявах да навържа нещата.

Моля, имайте предвид, че това е просто моето „виждане“, моята гледна точка. Имайки разбирането за това, че промяната в Програмата за глобално съзнание вече е започнала, не мога да не виждам и по-голямата картинка, че Програмата и нашата Планетарна програма са в синхрон. Едното засяга човечеството и еволюцията на човечеството, а другото – всеки един от нас поотделно.

diagram

Плутон се отнася както към лични така и към поколенчески теми. Транзитът на Плутон от един портал към друг винаги ще променя посоката на човечеството в продължение на много години. Плутон представлява Истината, но също така е и инструмент за промяна.

На всеки 1000 години Плутон преминава през един и същ портал приблизително 4 пъти. Плутон е в 61-ви портал от януари 2019 г. Не е бил в този портал от приблизително 50 и повече години! Той ще остане в 61-ия портал до януари 2022 г. (с изключение на няколко месеца, видно от графиката). Портал 61 е Порталът на Вътрешната истина. Плутон представлява Истината и едновременно с това се намира в Портала на Вътрешната Истина.

Портал 61 е портал на мистерия. Той също така е и портал на напрежение, това е умствено напрежение за цялата ментална плоскост на Знаенето. Тук не става въпрос за универсалната истина, а за вътрешната истина. Портал 61, в първа линия, е основата на Вътрешната истина. Това е Окултното познание. Важно е да запомним, че в момента 61.1 е един от ключовете в Програмата за глобално съзнание. Вътрешната истина отключва ключалка на посока. Тази посока е свързана с мъдростта от преживелищния опит.

Всичко това разпалва тези светлинки вътре в мен. Това е момент, в който дори и Плутон засилва необходимостта от Вътрешна истина. За мен вътрешната истина стана реална по време на моя експеримент със Системата за Дизайна на Човека. Благодарение на Стратегията и Авторитета ми успях да узная това, което трябваше да знам, и да се доверя на вътрешната си истина.

planets

Всичко написано тук се отнася за Плутон, но ми се стори интересно, че Сатурн и Юпитер също участват в този танц почти през цялата останала част на годината. Юпитер представлява нашите Лични закони. Той също така носи аспекти от нашето развитие и отношения с другите, както и с цялото. Като транзит, Юпитер внася промени в Личния ни закон. Това може да бъде време на потенциална трансформация и начало на нов процес.

Сатурн влияе върху нашето вътрешно развитие. Той е Съдията. Като съдия, и особено в нашата собствена карта, той може да ни накаже и често е мястото, където страдаме. Ако нарушим закона на Юпитер, ще бъдем наказани през портала, в който е Сатурн.

Можете да видите танца, който се случва между портал 60 и портал 61. В същото време тези три планети се движат заедно по начин, който чувствам, че е много важен за всеки един от нас. И трите планети през следващите 9 месеца могат да ни помогнат да бъдем подготвени за бъдещето.

60 61

Сатурн и Юпитер танцуват между Портал 61 и Портал 60 през следващите 9 месеца.
Плутон е в портал 61 до януари 2022 г. (с изключение на 3 месеца през пролетта на 2021 г.)
Плутон е в портал 60 от януари 2022 г. до януари 2025 г. (с изключение на 2 месеца през 2022 г.)

Танцът между тези планети включва и Портал 60 – Порталът на ограничението. Тези два портала са много важни един за друг, защото без Портал 61 – Вътрешната истина – никога не можем да прегърнем ограничението и да го надскочим. Хюман Дизайн ми разкри точно онова, което трябваше да знам.

Портал 60 е порталът на Приемането. Портал 60 е порталът на „старото“. Той търси мутация, търси нещо ново, но също така е и портал на напрежение от Коренния център, това е физически натиск. Под това напрежение се появява потенциал за депресия, защото никой не може да накара мутацията да се случи. Докато не приемем ограничението, надскачането му никога не би било възможно.

Истинското приемане е „да приемем нещата такива, каквито са“, да се ​​предадем на това, което е животът, а това не е нещо, което можем да решим да направим. То е страничен ефект от следването на Стратегията и Авторитета ни. Всичко започва със Стратегията. Никак не е лесно да приложим нашата Стратегия в живота си. С нея вървим срещу течението на това как живеят всички останали. Ние излизаме от коловозите на нормалния живот и така след седмици, месеци, години на живеене на нашата Стратегия и вземане на решения въз основа на нашия Вътрешен Авторитет (или нашия процес на вземане на решения), стигаме до нашата вътрешна истина. Накрая ние приемаме живота такъв, какъвто е, и се предаваме на това пътуване.

В момента по-голямата част от света е в някаква фаза на локдаун или тепърва започва да излиза от него. Това е глобално ограничение. Имаше ограничения за напускането на домовете ни, ограничаване на пътуванията, ограничаване на социалния живот. Ограниченията докоснаха всички аспекти на нашия човешки живот. Всичко това е портал 60. И ако ние не можем да приемем ограниченията, това физическо напрежение може да доведе до депресия.

В Идзин пише следното за 60-ти портал: „Приемането на ограничението е първата стъпка към трансцендирането му“.

keepers of the wheel

Плутон е в портал 41 от януари 2025 г. до февруари 2028 г.
Плутон е в портал 19 от февруари 2028 г. до юли 2028 г.
След това Плутон е ретрограден в портал 41 от юли 2028 г. до януари 2029 г.
Плутон остава в портал 19 от януари 2029 г. до февруари 2032 г. (с изключение на 3 месеца през пролетта на 2031 г.)

Плутон влиза в 41-вия портал през януари 2025 г. Той не е бил там от 1781 г.! Този портал е началото на всички нови преживявания. Това е иницииращият кодон за Пътя на човешкия опит. Две години преди да започне новият глобален цикъл през 2027 г., Плутон ни носи този нов преживелищен път.

Ето защо тези светлинки в мен се запалваха всеки път, когато разглеждах всичко това. Това е съвършенството на Програмата. Това са както Планетарната програма, така и Програмата за глобална еволюция на съзнанието в перфектна симетрия. Всичко е там, за да ни подготви за това, което предстои, започвайки с танца между 61-ви и 60-ти портал. Вътрешната истина и Приемането на ограниченията ни подготвят за идващото ново преживяване.

Плутон ни дава ключ към трансформацията на всеки един портал, през който преминава през този период. Плутон внася промяна. Той има силно влияние върху живота ни. Плутон представлява Истината. Той измества посоката на човечеството.

Друго прозрение, което имах, беше, че в този период Плутон е изцяло в Хексаграмите на Пазителите на Колелото. Преди много години Ра преподаваше „Лицата на Бога“. Това беше един завладяващ курс, по време на който той обикаляше Колелото, говорейки за Божествата, които представляват всеки един отрязък от него.

Пазителите на колелото са единствената част от него, която няма конкретен Бог или Богиня, които да представляват архетип за тях. Пазителите на Колелото нямат лица, но имат дълбоко влияние. Именно в тази част на Колелото се намира приемствеността на целия живот. Колелото няма край – то просто преминава към нещо друго.
Това, което току-що прочетохте, е точно тук, в Пазителите на Колелото. Започвайки с Плутон, преминаващ точно сега през 61-ви портал, Вътрешната истина и след това придвижвайки се към 60-тия портал, Приемането на ограничението и след това 41-ви портал и стигаме до 19-ти портал през 2029 г.

Пазителите на колелото носят в себе си мистерии. Портал 61, на Вътрешната истина на Пазителите на Колелото казва, че формата умира, но духът – не. Портал 60 казва, че едва след като приемем, че ограничението на формата е, че тя умира, то само тогава е възможна трансцендентността. Приемането на смъртта и приемането на ограниченията биха могли да доведат до надскачане. Да приемем ограничението на това да бъдем във форма отваря едно изцяло ново ниво на преживяване.

Няма край, защото всеки край е всъщност едно ново начало – Портал 41. Той е началото на всичко. Последният портал на Пазителите на колелото е портал 19. Плутон преминава през него през 2029 г., две години след като е зададен новият Глобален цикъл. Портал 19 ще мутира в следващия цикъл. Той е свързан с нуждата от храна, подслон и подкрепа. Това е племенен портал. 41-вият портал започва ново преживяване, а 19-ият носи необходимото, за да се погрижим за формата в новото преживяване.

Пазителите на колелото казват, че няма край. Винаги има нещо друго. В крайна сметка превозното средство, формата, ще умре. Това важи за всяко човешко същество. Но го има съзнанието на Кристала на Личността, което не умира. „Пътникът”, седнал на задната седалка, гледа през прозореца. Това е, което не умира. Това е, така да се каже, „другото нещо “. Отвъд ограничението ни чака ново изживяване. Една врата се затваря, друга се отваря. Няма начало или край. Пазителите на колелото казват, че телата идват и си отиват, но съзнанието на Личността е завинаги.

Тук виждам красотата и магията на Хюман Дизайн. Никога не бих могла да позволя на интелигентността на формата да управлява живота ми без Стратегия ми. Умът ми ръководеше нещата, той управляваше живота ми и контролираше формата ми. Вътрешният Авторитет отне силата на ума ми и я даде на правилното място вътре в мен. Обичам един определен цитат на Ра, когато той говори за Пазителите на колелото: „Моментът, в който превозното средство е водещо формата, тогава не то приема циклите, а то Е цикълът.” За мен, когато почитам мъдростта на формата си, аз съм естествено в потока на всички цикли, без значение какви са те и какво носят.

Надявам се, че ви е харесало това пътуване и че информацията не е твърде много. Всъщност аз не прозрях всичко това, но го почувствах в тялото си, когато разглеждах транзитите на Плутон. След това трябваше да направя проучване, за да мога да опиша с думи това, което почувствах в тялото си. Нещата се навързаха и последното парченце беше свързано с Пазителите на колелото.

До следващия път!

Най-сърдечни поздрави на всеки от вас,

Мери Ан

ra uru hu

„Ние наистина живеем в сложни времена. Едно от най-важните неща, които трябва да разберете относно това, което Ви казва това познание, е една необикновена истина. Тази истина е, че ние по никакъв начин не сме подготвени за това, което се случва. Това е нещото, което трябва да схванете на едно много, много дълбоко ниво. Ние не сме подготвени и не можем да бъдем подготвени.

Помислете за красотата на това в контекста на Дизайна на Човека. Всичко, свързано с Хюмън Дизайн, е предназначено за тази идваща епоха, в която не можете да разчитате на друг. Епоха, в която трябва да разчитате на себе си и трябва да намерите вътре в себе си начин да се ориентирате в тази плоскост, без отправна точка. Помислете колко мощно ще бъде това, когато отправната точка изчезне. И тъй като никой не усеща, че това ще се случи, институциите се опитват да твърдят, че могат да се справят въз основа на своя опит. Добре, да видим, в крайна сметка тук не става въпрос само за икономика.

Става дума за разбирането, че сега сме в ситуация, в която предстои промяна, за която никой от нас не е устроен да бъде подготвен. Ние не сме подготвени и като човечество няма да го приемем спокойно. Помислете за Шанхай. В него живеят 35 милиона души. Те трябва да се хранят всеки ден. Всичко това става възможно благодарение на обширната му инфраструктура, която е създадена, за да може да го поддържа. Огромните инфраструктури, които хранят всички нас, които поддържат банковите ни системи и всички тези неща, оцеляват благодарение на 37/40, на Кръста на Планирането. Тези структури ще се разпаднат. Това е нещо, което наистина трябва да се схване. Всичко, което ги държи заедно, изчезва. Вие сте подготвени. Аз съм подготвен, но човечеството няма да бъде подготвено за подобно нещо.

Не се доверявайте на миналото. Няма нищо в него, на което да можем да се доверим, нищо. Не се доверявайте и на бъдещето. Не можете. Можете да се доверите едниствено и само на себе си. И ако не започнете да го правите сега, ще стане твърде късно.“

~ Ра Уру Ху, 2008 г.

Превод от английски: Хюман Дизайн България

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно само с изричното упоменаване на източника, както и поставяне на линк към публикацията в сайта на Хюман Дизайн България.

Оригиналният текст можете да намерите тук: https://mailchi.mp/72fecbd0d228/the-dance-of-gate-61-and-gate-60?e=09fcbc5d95&fbclid=IwAR24Juyj3MsrJ4MbkIN7Nx9drK4I_EyCDOU-OIjdosNdhtCtWhSqOgRbUDE

Допълнителни ресурси по темата

преходът към 2027
бъдещето е вече в действие
Новата Рейв Година: етапи на ретроспекция 3 и 4

Новата Рейв Година: етапи на ретроспекция 3 и 4

Продължаваме пътуването си през етапите на ретроспекция, водещи до Новата Рейв година или с други думи начина, по който е коректно да приключим годишния цикъл. В етапи 1 и 2 видяхме как Слънцето навлиза в портал 38 (Опозиция) и в портал 54 (Амбиция). Етап 3 е свързан с нашата Вътрешна истина.

ЕТАП 3: СЛЪНЦЕТО НАВЛИЗА В ПОРТАЛ 61

Тази година това се случва на 11-ти януари 2024 г. в 14:11 ч. местно време.

Когато стигнем до Слънце в портал 61, Вътрешната истина, от другата страна на колелото е портал 62 (фактите, моля, само фактите). Тогава е времето да погледнем назад и да видим дали целта и духът са били осъществени. Да хвърлим един поглед на силите около нас, които са били там за нас и онези, които не са били, така че да положим основата за едно ново начало.

После поглеждаме навътре в себе си, и виждаме, че Вдъхновението (през портал 61) е там: базирано е на факт и на онова, което е възможно, на нашия собствен авторитет, на нашата сила да реализираме потенциала си. (След това стигаме до портал 60 и просто пускаме всичко, но ще стигнем до там.)

Ключът към идната седмица е в порталите 61/62 – това е седмица за размисъл. Толкова бързаме да се придвижим напред, че не си даваме време за оценка. Време е за оценка! Ако си пропуснал да потърсиш предназначението и духа си, ако не си погледнал назад към онези сили, за да видиш кой е бил там за теб и кой не е бил, тогава е време да го сториш, да поставиш нещата в перспектива и да дадеш на себе си това, от което се нуждаеш.

ЕТАП 4: СЛЪНЦЕТО НАВЛИЗА В ПОРТАЛ 60

Тази година това се случва на 17-ти януари 2024 г. в 02:40 ч. местно време.

В този етап се придвижваме към 60-ти портал на Ограничението. Става въпрос за това да пуснем, накрая винаги опира до това да можем да пуснем нещата. Мисля, че това е едно от най-трудните неща за човешките същества, които се опитват да живеят живота си като себе си – да пуснат съблазънта, която умът им непрекъснато поставя пред тях през цялото време. Да пуснат това чувство на несигурност и нуждата сами да се погрижат за нещата, защото в действителност това просто ги убива.

Толкова е хубаво и спокойно, когато имаш възможност да се отпуснеш вътре в себе си и да откриеш истината в теб самия! За да стигнеш до това място, трябва да пуснеш миналото – цялото минало, не само това, което не е сработило. Да си готов да прекрачиш прага на един нов преживелищен цикъл и когато Слънцето навлезе в 41-ви портал… да си готов да потеглиш.

Ограничението е нещо изключително, защото става дума за надскачане. В мига, в който приемеш ограничението, то спира да съществува. Става дума за ума и за начина, по който той изкривява нещата като те кара да се чувстваш некомфортно в живота си. Толкова е красиво, ако можеш да приемеш ограничението на това, което си, по начина, по който стоят нещата в момента… и да живееш живот като себе си.

Пожелавам ви да имате една невероятна година!
~ Ра Уру Ху

През 2024 година това ще се случи на 22-ри януари в 15:18 ч. местно време. Лекцията за това какво ще ни донесе тя ще се проведе на 22 януари от 19:00 ч. Повече информация за нея можете да прочетете ТУК.

Превод от английски: Хюман Дизайн България 

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно само с изричното упоменаване на източника, както и поставяне на линк към публикацията в сайта на Хюман Дизайн България.

Оригиналният текст можете да намерите тук: https://www.jovianarchive.com/Stories/76/The_Rave_New_Year-_Stage_3_and_4

ПРЕДСТОЯЩО СЪБИТИЕ

Водещ

Ана Вълева

Кога?

22 януари 2024 г., понеделник,          19:00 – 20:30 ч.

Къде?

Онлайн в Zoom

Цена за участие

Цена за участие: 96 лв при плащане до 08.01.2024 г. и 120 лв след тази дата.

Регистрация

Регистрацията за събитието се случва чрез попълване на следната форма: https://forms.gle/XZRKK4kcqCWiyhsy8
Новата Рейв Година: етапи на ретроспекция 1 и 2

Новата Рейв Година: етапи на ретроспекция 1 и 2

Историята е пълна с календари. Всъщност историята се корени във всевъзможни видове календари. Според Григорианския календар, на който по-голямата част от западния свят и светът на бизнеса обръщат внимание, годината приключва на 31-ви декември. Но от момента, в който получих Хюман Дизайн като познание, което ми беше дадено, аз започнах един много дълъг процес, в който се стремя да накарам колкото се може повече хора да разберат, че 31-ви декември, въпреки че е краят на календарна последователност, не е краят на слънчевия цикъл.

Като планета Земята е изцяло зависима от милостта на Слънцето. Обикаляме около Слънцето и живеем в поле, обусловено от него. Когато видим как Слънцето функционира от гледна точка на Рейв мандалата, една от мистериите и една от красотите е връзката с И-дзин и дълбоката връзка на И-дзин с това, което наричаме генетика.

Когато Слънцето навлезе в 41-ия портал (през 2024 година това ще се случи на 22-ри януари в 15:18 ч. местно време), това сигнализира началото на Новата Рейв Година. 41-ви портал е доста необичаен. В генетиката това е единственият старт кодон. Ако мислим за генетиката като за написана азбука, тогава началото на която и да е генетична последователност, всъщност всяка генетична последователност, започва с 41-ви портал. Той стартира всичко.

Когато погледнете 41-ви портал в графиката на тялото, виждате същностната цел, която има. 41 гледа към 30, този Канал на Припознаване, който води до 35-36, Канала на Преходността, а тези два Канала формират Поток, наречен Пътят на човешкия опит.

Всяка година през януари, когато Слънцето навлиза в 41-ви портал, ние хората започваме нов преживелищен цикъл.

Толкова дълго съществува тази култура, свързана с писането на новогодишни желания и влиянието върху психиката на хората, което тя има. Това, което ще ви покажа, са етапите на ретроспекция, които водят до Новата година или с други думи, пътя, по който завършвате годишния цикъл. Това започва, когато Слънцето навлезе в портал 38, порталът на Опозицията.

ЕТАП 1: СЛЪНЦЕТО НАВЛИЗА В ПОРТАЛ 38

Тази година това се случва на 31-ви декември 2023 г. в 13:19 ч. местно време.

Календарната нова година идва приблизително по времето, когато Слънцето навлиза в 38-ми портал. Опозицията на 38-ми портал е 39-ти портал – Преграда, което е една дълбоко провокираща енергия. Това е енергия, която може да създаде дилеми и ситуации, а не енергия, която е тук, за да приключи цикъл.

Завършекът може да се усети, когато се стигне до него, понеже порталът преди новия цикъл (41) е 60-ти портал – Ограничение. Той поставя завършек, това е краят на цикъла всяка година. Краят на годишния цикъл не се случва с навлизането на Слънцето в 38-ми портал, когато е календарната Нова година.
38-ми портал носи напрежение. Опозицията 38-39 е част от инкарнационен кръст, наречен Кръст на Напрежението. В т.нар. „навечерие“ на Нова година се излъчва толкова напрежение, колкото нищо друго.

ЕТАП 2: СЛЪНЦЕТО НАВЛИЗА В ПОРТАЛ 54

Тази година това се случва на 6-ти януари 2024 г. в 01:46 ч. местно време.

Вторият етап от процеса на ретроспекция започва с навлизането на Слънцето в 54-ти портал, Омъжващата се девица, портала на Амбицията. 54-ти портал носи 4-та линия, която е дълбоко мистична: Просветление/Затъмнение. В момента, в който Слънцето навлезе в 54-тия портал, вече сме в етапа, в който наистина е нужно да погледнем ясно.

Портал 38 ни сочи към това да се замислим дали сме открили целта си в този живот и не толкова в живота, колкото в предходния цикъл. В навечерието на Нова година енергията, която наистина е там, не е свързана с празнуване и поглед в бъдещето, а с поглеждане назад и виждане. Сработи ли? Намери ли предназначение? Откри ли своя дух? Опозицията 38-39 е началото на затварянето на цикъла – моментът, в който човек започваш да гледа назад. Имаше ли някаква цел? Имаше ли нещо задоволително?

След това навлизаме в портал 54 с 53 в опозиция. Този 54-ти портал, амбицията, трансформацията, е относно погледа в бъдещето. Кои са най-верните ми съюзници? Кои са онези хора, с които мога да работя, на които мога да се доверя и да разчитам? Това е ключ към амбицията и трансформацията, а полярността е 53-ти портал, който е свързан със започването на нещата. Това е пътят, по който цикълът се разгръща естествено.

~ Ра Уру Ху

През 2024 година това ще се случи на 22-ри януари в 15:18 ч. местно време. Лекцията за това какво ще ни донесе тя ще се проведе на 22 януари от 19:00 ч. Повече информация за нея можете да прочетете ТУК.

Превод от английски: Хюман Дизайн България

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно само с изричното упоменаване на източника, както и поставяне на линк към публикацията в сайта на Хюман Дизайн България.

Оригиналната публикация можете да намерите тук:
https://www.jovianarchive.com/Stories/75/The_Rave_New_Year-_Stage_1_and_2

ПРЕДСТОЯЩО СЪБИТИЕ

Водещ

Ана Вълева

Кога?

22 януари 2024 г., понеделник,          19:00 – 20:30 ч.

Къде?

Онлайн в Zoom

Цена за участие

Цена за участие: 96 лв при плащане до 08.01.2024 г. и 120 лв след тази дата.

Регистрация

Регистрацията за събитието се случва чрез попълване на следната форма: https://forms.gle/XZRKK4kcqCWiyhsy8
Прогнозата за Новата Рейв Година и Програмата: практичен инструмент за повече осъзнатост

Прогнозата за Новата Рейв Година и Програмата: практичен инструмент за повече осъзнатост

Следенето на “Програмата” е практичен инструмент за развитието на вашия процес на осъзнаване в този живот. Как можете да разберете какво е Програмата, как да я използвате и как да се учите от нея? Прогнозата за Новата Рейв Година може да допринесе към процеса ви чрез внасяне на повече осъзнатост за спецификите на „плана на урока“ за годината, касаещ вас самите и и света около вас.

КАКВО Е ПРОГРАМАТА?

Програмата носи непрекъснато циклично обуславящо влияние на човечеството и може да манипулира ума чрез отвореността (отворените Центрове) в нашия дизайн, засилвайки използването на ума като авторитет за взимане на решения. Програмата се създава от ежедневното движение на планетите по техните орбити около слънчевата система. Според Системата за Дизайн на Човека цикличните траектории на планетите влияят на информационния поток, който прониква във всичко съществуващо. Този поток от информация е в основата на интелигентността на Вселената и се филтрира и предава през всяка планета. Всяка планета има свой пълен кръг около колелото, като обикновено се казва, че транзитира през определен портал. Например Луната преминава през всички 64 портала за около 28 ½ дни, докато Слънцето и Земята – за една година. На някои от вътрешните планети, като Венера, Марс и Юпитер, са им необходими седмици или дори месеци, за да преминат през един портал, а на външните планети, като Нептун и Плутон – години.

Програмата е глобална обуславяща сила, която непрекъснато влияе на всички ни, но въздейства различно на всеки според уникалното устройство на нашата отвореност. Това е ежедневен информационен поток, който се предава момент по момент и е съзнателен за нашата Личност. Ако изживявате онова, което задава Програмата, то животът ви е хомогенизиран от императивите за колективно оцеляване. Всеки човек има потенциала да предава информационния поток на база на своя собствен дизайн. Програмата не е тук, за да я живеете – тя е тук, за да я наблюдавате и да извлечете мъдрост за нея.

Интерпретациите на ума се разкриват под формата на истории, вярвания, страхове и вътрешен диалог, които стават изключително атрактивни за инициирането на действие. Тъй като Програмата оказва едновременно влияние върху всеки на планетата Земя, тя може да причини дълбоко обусловено мислене, което колективното засилва чрез дискусии, новини, медии, като по този начин допълнително му придава измамен блясък за „реалност“ чрез колективната хомогенизация.

Когато можем да видим темите на Програмата около нас – в разговори с приятели, в новините, в Twitter или Facebook, започваме да ставаме осъзнати за механичната природа на обуславянето и как е построена самата колективна Майа. Красотата на Програмата се състои в това, че действително е изцяло механична. Следователно можем да ви покажем отпечатъка на Новата Рейв Година – темите, заложени в Програмата, и как да ги забелязваме.

ЗАЩО ДА СИ ПРАВИМ ТРУДА ДА НАБЛЮДАВАМЕ ТРАНЗИТИТЕ?

Ползата се състои в това да наблюдаваме нашия уникален живот. Тогава идва въпросът: „А какъв е моят уникален живот?“ Отговорът е вътре в нас, в нашата опитност като живи същества, в това как поемаме в себе си обуславянето от транзити и хора през специфичния прозорец на нашата отвореност. Чрез нашите отделни и уникални превозни средства всички ние изживяваме живот, различен от този на всеки друг, ако разбира се следваме своята траектория и наблюдаваме преживяванията си.

„Транзитите са един от най-важните аспекти в Системата за Дизайн на Човека. Особено когато навлизате в Хюман Дизайн, в началото е много трудно да откриете онези хора, които наистина могат да ви помогнат в процеса ви.“ ~ Ра Уру Ху

Веднъж започнали да наблюдаваме темите, които се разиграват в света около нас, можем да станем осъзнати за това как обуславящите сили на Програмата влияят върху ума ни. Тогава можем да се научим да наблюдаваме начините, по които транзитите се с свързват с нашата индивидуална отвореност и как умът интерпретира тези преживявания. Като ставаме способни да се самонаблюдаваме, научаваме кое е онова, за което сме тук, за да добием мъдрост: как през нашата отвореност и през транзитите и връзката ни с другите хора, ние поемаме в себе си и преживяваме живота в цялото му разнообразие.

Програмата не е нито добра, нито лоша, тя е просто матрица на живота тук, на Земята. Дилемата се появява, когато умът се опитва да използва обуславянето от Програмата като основа за взимане на решения, за да инициира действие. Нужно ни е да станем осъзнати относно обуславянето, а не да живеем сякаш сме задвижвани от това обуславяне. Красотата на Програмата е в това, че тя не е нещо лично. Когато създаваме лични истории за това какво преживяваме, а след това използваме транзитите като основа за действие, ние си даваме урок за това как да не сме осъзнати.

Това, което предлага Прогнозата за Новата Рейв Година, не е колективна прогноза, а по-скоро пръст, сочещ към потенциалното индивидуално наблюдение на вашия живот през идващата година. Прогнозата не е някаква карта, която да следвате, или специфично послание за годината. По-скоро представлява колекция от климатични условия: бури, слънце, бриз, които транзитният климат ви носи. Тя дава това „какво“ ще изживеете през задаващата се година, а вашият уникален дизайн определя как ще го изживеете – ако наблюдавате живота си.

ЗАВЪРШЕЦИ И НАЧАЛА

Днес се намираме на по-малко от десетилетие от 2027 г. и от началото на една нова епоха и Пробуждането на Спящия Феникс. Остават по- малко от десет години преди Плутон да навлезе в портал 41 и мутационния цикъл на слънчевия сплит, преди най-накрая Кръстът на Планирането да се разпадне, носейки съществени промени в социалните ни структури. Наблюдавайки как това време се приближава все повече, виждаме, че онова, което е на фокус, е движението под повърхността, движенията, подготвили пътя за промените през 2027 г. Като човешки вид ние сме преходните същества Homo sapiens in transitus (Хомо сапиенс в процес на преход) и сме неразделна част от тези движения.

Едно е да разпознаем, че 2027 г. ще донесе време на преход. Друго е да видим, че промените се случват от доста време и че всъщност наблюдаваме скритите тенденции в транзитното поле ден след ден, месец след месец и година след година. Промяната не се случва от само себе си, тя не е единичен акт, а по-скоро серия от малки промени, които в края на краищата допринасят за главната промяна в строежа на нашата Вселена. Броим дните до 2027 г., виждайки, че малките промени са започнали да се случват и че се случва движение. И можем да наблюдаваме как това се разгръща пред нашата индивидуална житейска сцена за годината.

Живеем във време, в което колелото се завърта бързо и за ума е лесно да се идентифицира с историите, въртящи се около нас. Помислете за историите от големия екран от 2016, като Брекзит и избора на Доналд Тръмп. Вижте как колективният ум толкова лесно превърна тези събития в истории на страха за това какво би могло, би следвало или би трябвало да се случи като резултат. И ще получите представа за напрежението, пред което сме изправени.

Нещо, което можем да разпознаем относно мутационните и еволюционни сили, действащи в момента, е че социалните мрежи, свързани с безопасност, с които сме свикнали, бързо се разпадат заедно с идеалите за глобална икономика – „глобалното семейство“ е мечта, чието време си отива. Ще ги има онези, които се опитват да запазят живота такъв, какъвто някога е бил – с дълбоко племенен, йерархичен, фундаменталистки подход към „Ние срещу Тях“ като начин на живот. Други ще прегърнат живота такъв, какъвто се разгръща, уважавайки своята собствена индивидуалност и признавайки онези, които правят същото.

За тези, които искат да видят какво се случва при наблюдение на транзитите, е ясно, че тези транзити въобще не са лични. Времето не го интересува дали на вас ви харесва или не, в крайна сметка това е само времето. Транзитите ни предоставят възможност да видим, че животът ни не зависи от времето в нито един момент. По-скоро той зависи от начина, по който избираме да изживеем онова, което времето ни показва относно осъзнаването, миг след миг, докато взимаме решения чрез Вътрешния си Авторитет.

През 2023 година това ще се случи на 22-ри януари в 09:38:06 ч. местно време. Лекцията за това какво ще ни донесе тя ще се проведе на 23 януари от 19:00 ч. онлайн. Повече информация за нея можете да прочетете ТУК.

Лийла Суон-Хърбърт преподава механиката на Системата за Дизайн на Човека от 2007 г. Обучена от самия Ра Уру Ху, тя е в експеримента от 1999 г., като носи ценен опит в разбирането на системата. Тя е и автор на „Твоят собствен авторитет – ръководство за начинаещи в Хюман Дизайн“, налично в електронния магазин на Jovian Archive.

Превод от английски: Хюман Дизайн България

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно само с изричното упоменаване на източника, както и поставяне на линк към публикацията в сайта на Хюман Дизайн България.

Оригиналният текст можете да намерите тук: https://www.jovianarchive.com/Stories/45/The_Rave_New_Year_Forecast_and_The_Program-_A_Practical_Tool_for_Awareness

ПРЕДСТОЯЩО СЪБИТИЕ

Водещ

Ана Вълева

Кога?

22 януари 2024 г., понеделник,          19:00 – 20:30 ч.

Къде?

Онлайн в Zoom

Цена за участие

Цена за участие: 96 лв при плащане до 08.01.2024 г. и 120 лв след тази дата.

Регистрация

Регистрацията за събитието се случва чрез попълване на следната форма: https://forms.gle/XZRKK4kcqCWiyhsy8
Вътрешният Авторитет и нашият уникален живот

Вътрешният Авторитет и нашият уникален живот

Майа (илюзията, в която живеем, бел. прев.) е красива, наситена, прекрасна. Обожавам я, тя е нещо невероятно. Но разберете, аз се движа през нея, просто се придвижвам през нея. И виждам всички изгубени в нея души, уловени в капана й. Уловени в капана на повърхността. Не-азът е толкова жесток, могъщ, коварен, гаден, социален. Той е навсякъде, във всяко същество, във всеки разговор, във всичко, което четеш и виждаш. Всичко. Това е хомогенизираният свят и неговите пипала, плъзнали надълбоко във всички нас – моралните нравоучения, лъжите, фалшивите авторитети, безкрайните фалшиви авторитети. Една планета, на която хората никога нямат правилната мотивация, винаги изживяват фалшивата мотивация, преноса (transference). Човешките същества са изгубени във всичко онова, което е на повърхността. Човек не може да избяга оттам просто защото е умен. Може да научи какво представлява повърхността, какво има под нея и т.н., но не това е начинът, по който може да промени честотата си.

Всички ние представляваме определени честоти. Аз обичам да мисля за себе си като за част от музикално произведение. Така или иначе като музикант разбирам, че всичко, което протича от тялото ми през музикалния инструмент, съм аз. То е моята честота, музиката ми, а аз умея да разпознавам честотите на хората. Проверявам всеки сякаш е песен от някакво музикално течение, макар повечето да са като аматьорски гаражни банди, които никой никога няма да чуе. Имаме един свят, изпълнен с хора, които звучат като котка, чиято опашка е била настъпена. Ужасна честота. Честотите на хората могат да бъдат видени, или поне някои от нас умеят да ги усещат. И човек може да каже кога някой „инструмент“ е фалшив или звучи плоско. А когато насложиш всички тези ненастроени инструменти заедно, се получава една какафония и това е какафонията на цялата планета. И мога да ви кажа, че това е ужасно музикално произведение, не бихте искали да го слушате, ама хич.

А как достигаш до тази коректна честота? Трябва да настроиш инструмента. Обаче умът ти не може да го настрои, умът не умее да пее. Тялото ти е онова, което го настройва. Единствено тялото ти. Когато тялото ти е в съзвучие, всичко е в съзвучие, защото пътникът, пасажерът не свири на инструмента въпреки суетата си. Инструментът свири от само себе си. А инструментът звучи фалшиво единствено когато личността си мисли, че може да седне и да свири на него.

В мига, в който личността си мисли, че тя свири на инструмента, звученето наистина е ужасно. То е като да си на психоактивни вещества, да караш кола и изведнъж да решиш, че трябва да разбереш какво правиш. Това е мигът, в който катастрофираш. Най-добрият вариант е просто да се наслаждаваш на пътуването и да оставиш тялото ти да кара колата. Да не мислиш за шофирането, защото ако започнеш да мислиш, ще умреш. Говоря от собствен опит – не мисли за пътя, просто шофирай.

Това, което ме притеснява за инструментите в реалния свят, е че те са хомогенизирани. Всички пиана са пиана. Но всеки от нас има свой уникален инструмент, с уникална честота – няма друг такъв като него. А всички ние се опитваме да звучим като хомогенизиран хор. Не искаме да чуем собствения си глас, а искаме да бъдем поредната цигулка от милиардите съществуващи. Всичко това звучи кошмарно – не искаме да бъдем себе си.

Именно нашето уникално музикално произведение е онова, което ни разграничава от другите. Трудно е да разграничиш хората в хомогенизираната тълпа. Не е често срещано да чувстват нещо различно. Всеки от нас си има своите специални ноти, всички тези красиви пътища, по които може да се движи, а когато всеки е коректен в своята честота и се съберем заедно… какъв концерт би било това! Каква красота би произлязла от това.

Ние сме социални, стадни същества, тук сме да се свързваме един с друг. Нека създаваме музика, нека се хармонизираме истински, защото всичко е въпрос на честота. Когато човешките същества не са коректни и не са коректни един с друг, няма шанс да чуеш музиката. Всичко фалшивее, а ние сме тези прекрасни музикални инструменти. Ние сме звука на ангелите, това е нашата магия, но какво имаме вместо това? Цялото това изкривяване. Това изкривяване няма да се реши с „аз съм трета линия и….“ – това е задълбаване в детайлите. Познанието Хюман Дизайн може да бъде рафиниращо едва когато първо си се посветил на това да бъдеш себе си. Защото докато не отдадеш живота си на истинския си авторитет, няма как да управляваш живота си. Не можеш да имаш живот, който е твой.

Да се доверяваш на Вътрешния си Авторитет означава да живееш отвъд механизмите за измерване на ума си, означава да влезеш в царството на абсолютното. Например, когато Далакът ми те отхвърля, няма неща като „ако, и, обаче“. Това е абсолютно решение! Това е тялото. Тялото не си прави шеги. То не се заиграва с това или онова, единствено умът го прави. И само в този един единствен миг, в твоя абсолютен авторитет, ти имаш досег до живота си, а когато си там, спираш да се тревожиш какво е твоето предназначение или каквото и да било друго, защото една сутрин се събуждаш и всичко е там, от само себе си. Уловен си в него, имаш възможност да видиш кой си, какъв е твоят филм, защото твоят филм се предполага да е различен от моя. Иначе няма как да сме забавни и вълнуващи един за друг. Не бихме искали да си разказваме един на друг един и същи смотан филм отново и отново. Няма да е много интересно, нито пък ще е тип диалог, който бихме искали да водим един с друг.

Не съществува нищо друго освен уникална истина. Време е уникалната истина да може истински да изрази себе си. Всеки от нас има това право. Потенциално всички ние сме тук, за да бъдем дълбоко значими за другия чрез богатството на ума като Външен Авторитет. Това е възможно, когато умът не е затънал в битовизмите и безсмислиците. Време е да можем да изживеем яснотата от изразяването на чуждия филм и онова, което другият вижда. Да можем да видим пластовете на истинската природа на всеки отделен човек, както и истинското естество на живота на тази планета. Това е невероятна възможност за всички нас. Специалната възможност, която ни се предоставя във времената, в които живеем.

Веднъж щом се превърнеш в единствен авторитет за себе си, никой друг не знае накъде отиваш. Също така никой няма правото да се опита да установи. Просто наблюдаваш и виждаш. За това сме тук – да живеем красотата на собствените си животи, а този процес не свършва само с почитане на Вътрешния ни Авторитет. Има много важни неща в този процес, които човек може да направи за тялото си, а по този начин и за съзнанието си. Това е процес, механичен процес на трансформиране на хомогенизираната овца в уникален вълк…

Аз обичам вълците. Обичам самият аз да съм вълк. И да, обичам да ям овце, не идвайте при мен за подслон, не ми е това работата, не е ничия работа. Бъдете подслон за самите себе си. За това става дума. Когато човек живее на база на своя собствен авторитет, той е като магическа тефлонова броня. Това е същината на твоя авторитет. Той не ти гарантира, че нещо ще е добро или лошо, но не е в това същината. Всеки от нас има различен филм, през който да премине. Всеки от нас има различен кръст, който ще го отведе на различни нива в света.

Някои от нас ще имат възможност да изследват темите за болката и скръбта, други за любовта. Има толкова много неща там и не става дума за това как изглежда киното като сграда, а става дума как ти присъстваш в дадения филм като човешко същество. И стига да функционираш коректно според собствения си авторитет, имаш възможност да видиш красотата на своя процес, независимо от всичко, защото другото не е от значение.

Единственото нещо, което е от значение, е че ти живееш живота си истински. Живееш собствения си живот и изживяваш цялата магия, която той носи. Няма план, няма гаранции, нищо няма, няма утре, има го просто живота и сигурността, която идва от твоя авторитет, сигурността че всичко е ОК, че разполагаш точно с онова, което ти е нужно, за да си тук, че в себе си притежаваш способността да навигираш през всичко, че разполагаш с дарове, с които никога досега не си се свързвал, че притежаваш телесни нива на познание, които да ти подават информация на ниво, което никога не си предполагал, че съществува. В това е същината на познанието Хюман Дизайн.

Авторитетът е инструмент за вземане на решения. Научи се как да взимаш решения като себе си. За това става дума, както и за това че независимо дали си от два месеца в експеримента на Хюман Дизайн или от двадесет години, Авторитетът ти си остава същия. Необходимо е да можеш да пробиеш повърхността, а това е възможно единствено като следваш Вътрешния си Авторитет. Можеш да го направиш единствено като изземеш властта на ума и не му позволяваш да управлява живота ти и да взема решения за теб.

~ Ра Уру Ху

Превод от английски: Хюман Дизайн България

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно с изрично упоменаване на източника, както и поставяне на линк към оригиналната публикация в сайта на Хюман Дизайн България.