Екип
Кои сме ние?

Human Design Bulgaria (Хюман Дизайн България) е официалната организация, разпространяваща науката за диференциация в България, оторизирана като българско училище по Дизайн на Човека от Международното Училище по Хюман Дизайн (IHDS) и Jovian Archive и действаща спрямо всички образователни стандарти на Системата, създадена от основоположника й Ра Уру Ху.

ЕКИП:

Национален директор

Петя Благоева

„Срещнах Системата за Дизайн на Човека през 2010 г. след дългогодишно търсене на отговори за себе си и за света. Стана „случайно“ и беше любов от пръв поглед. Влюбих се в нейната изумителна дълбочина и практическото й приложение. Личният експеримент, който започнах чрез нея, ме трансформира бавно, но необратимо, позволявайки ми да капитулирам пред уникалността на житейския си процес и да изживявам неговата неопровержима и ежедневна магия. Възможността да разбирам нишките, от които сме изтъкани като човешки същества, ми позволи да виждам красотата на индивидуалността и да приемам и обичам всеки аспект от различността.“

Квалификации:

Анализатор
 • Индивидуален анализ
 • Партньорски анализ
 • Анализ на Жизнен цикъл
 • Анализ на Инкарнационен кръст
Водещ на уъркшоп:
 • „Да Живееш Дизайна си“
Бизнес Анализатор
 • Кариерен анализ
 • Екипен анализ
 • Инженеринг и ре-инженеринг на екип

Открих Хюман Дизайн в края на 2012 година по много „надличностен начин“ – чрез интернет. Първоначалната ми реакция беше доста красноречива – сякаш тялото ми се опитваше да влезе в компютъра. После разбрах, че съм генератор и тази реакция се нарича отклик.

​Още докато слушах краткото интервю започнах да търся информация относно Хюман Дизайн и намерих такава. Така разбрах, че съм  емоционална и трябва да чакам преди да стигна до коректното за мен решение. Казах си „Ами, нека направя експеримент с това чакане преди да се запиша на курс“. А докато чаках проучвах информацията и така стигнах до Международното училище по Хюман Дизайн, където започнах моето официално обучение.

​Когато започнах да изучавам  Хюман Дизайн нямах никакви планове да ставам професионален анализатор, а мисълта да се занимавам с преподаване не беше и минавала през главата ми. След първото разчитане на моята карта единственото, което знаех със сигурност, беше, че съвсем малко съм открехнала завесата на едно познание, което в рамките на един час разкри дълбините на същността ми, както нищо друго преди това. Основното, с което в началото се занимавах, беше да експериментирам с „чакането“, защото – както вече споменах – съм емоционална и това е моят вътрешен авторитет. Необходимо е време, за да има яснота в решенията, а това време зависи от важността на въпросите. Експериментът ми се сътоеше и в това да видя – след като аз просто чаках – какво ще стане и по какъв начин ще стигна до решение. Станах свидетел на феномена, че Животът ти предоставя решението в подходящото време и място.

​Това се случи малко преди моята Уранова Опозиция, което е един от основните ни цикли в живота, познат също и като криза на средната възраст. Тогава се питах какво всъщност представлява живота? Дали това, че имах успешен рекламен бизнес и работих като радио и телевизионен водещ, което си беше и моята детска мечта, е смисълът на моя живот? Дали това да имаш семейство и деца е смисълът? Изненадващо или не, Хюман Дизайн ми даде отговорите на тези въпроси.

​След това, напредвайки стъпка по стъпка в моя процес, разбрах, че всеки може да има по-щастлив и здравословен живот ако живее в съответствие с индивидуалния си дизайн. Също, че всеки един от нас има естествени, вродени способности и ограничения, които оформят неговата личност, взаимоотношения и постижения. И когато се опитваме да живеем според неправилната представа за нашата същност, животът ни ще бъде изпълнен с безсилие, гняв, болести, самота и провал. Всеки от нас носи индивидуалност и когато се опитваме да бъдем някой друг е все едно да плуваме срещу течението на реката на живота. Познавайки собствения си дизайн, научаваме стратегии за оптимален начин на живот, съобразен с нашите лични ограничения.

Квалификации:

Анализатор
 • Индивидуален анализ
 • Партньорски анализ
 • Анализ на Жизнен цикъл
 • Анализ на Инкарнационен кръст
Водещ на уъркшоп:
 • „Да Живееш Дизайна си“
Преподавател
 • „АБВ в Хюман Дизайн“
 • „Хюман Дизайн Картография“
Анализатор на Съня
Координатор и основен Преводач

Гулико Върбанова

„Срещнах Хюман дизайн през 2009 г. съвсем случайно и неочаквано, измежду сериозната ми работа в корпоративния свят и неформалните ми занимания след работните часове, посветени на танцова школа, тренировки с отбора, фестивали и пътувания. Опитвах се да лавирам измежду сериозна кариера, творческите копнежи на сърцето ми и семейството. Бях в период на търсене, сякаш правех всички тези важни неща, но вътрешно не се чувствах на мястото си и всичко беше едно голямо напрежение.

В началото започна просто като любопитство и запален интерес към нещо така „мистично“ и непознато, след което интересът ми към системата ме отведе да навляза в по-голяма дълбочина, защото ми даваше така търсените отговори за мен самата, даваше ми опората, на която мога да се опра, превърна се в експеримент и в начин на живеене, в който можех да се отпусна и да позволя на нещата да се случват в собствения им ход.

Срещата с хюман дизайн не е за всеки и не е на всяка цена. Идва когато човек се е задвижил и е отворен да срещне себе си, да се вгледа. Идва и когато е правилно за него самия.

За мен срещата бе неизбежна и ме отведе по пътя на промени, порастване и осъзнаване.

Пътуването продължава!“

Квалификации:

Анализатор
 • Индивидуален анализ
 • Партньорски анализ
 • Анализ на Жизнен цикъл
 • Анализ на Инкарнационен кръст
Анализ на Детското развитие

Гостуващи преподаватели