ЗА ХЮМАН ДИЗАЙН

Какво представлява Хюман Дизайн (human design)?

Human design е наука за диференциацията. Тя описва как сме предразположени да бъдем различни и ни дава стратегии, чрез които да дадем пределен израз на своята уникалност. Ако си представим за момент, че всеки от нас е превозно средство – автомобил, самолет, лодка или балон с горещ въздух, веднага разбираме, че всяко от тях изисква да бъде управлявано по различен начин и се захранва с различно гориво. Аналогично, за да прояви потенциала си, всеки от нас трябва да подходи към себе си съгласно своето устройство.

4 Типа: Манифестор, Генератор, Прожектор и Рефлектор

 

Системата разглежда 4 Типа устройство, всеки със своя Стратегия за управление. Тя не само ни позволява да проявим заложбите си, но и ни освобождава от психичното напрежение да се борим да бъдем нещо, което не сме, и ни дава възможност да живеем без съпротива. Всяко превозно средство, всеки Тип, има своите предимства и ни предоставя възможности, които остават пренебрегнати, когато не знаем с какво разполагаме.

manifestor
generator
projector
reflector

Как може да ви бъде полезна системата Хюман Дизайн (human design)?

Хюман Дизайн (human design) ни дава нещо безценно – разкрива ни тайната как да взимаме правилните решения за себе си, независимо от естеството им. Личната ни карта показва къде е заложен Вътрешният ни Авторитет – онази вградена у нас мъдрост, на която винаги можем да се доверим. Когато познаваме механизма, по който сме устроени да взимаме решения правилно, и се уповаваме на авторитета в себе си, качеството на живота ни се променя съществено във всяко отношение, включително връзките, здравето и материалното ни състояние. Вече не е необходимо да се питаме: „Постъпих ли правилно?“.

Как се съставя личната хюман дизайн графика (human design bodygraph)?

 

Графиката на тялото се генерира въз основа на рождените данни – дата, час и място на раждане. Тя представя в детайли личния ни потенциал, но понеже картата не е територията, той може и да не е проявен. Чрез Бодиграфа можем да узнаем какви са личните ни дадености и каква жизнена сила носим у себе си. Можем да разберем и как да проявим заложбите си и по какъв начин да се отърсим от външното обуславяне (повлияване), което ограничава изявата на уникалността ни.

woody allen rave chart

Как Хюман Дизайн (human design) разкрива твоята уникалност?

Графиката на тялото (наричана още Бодиграф) онагледява проекта на човешкото като потенциал за проявление. Той съдържа 9 центъра, които потенциално могат да бъдат свързани помежду си чрез 36 канала. При всеки човек изглежда по различен начин, зависещ от позициите на Слънцето, Земята, планетите и възлите на луната в момента на раждането и 88 градуса преди раждането. Въз основа на това произтичат различни комбинации от активирани центрове и канали, които определят специфичната жизнена сила на конкретното същество. Каналите са съставени от портали (64-те хексаграми на И-дзин), като всеки портал има 1080 възможни проявления. Това ни показва ясно, че дори когато пътуваме в едно и също превозно средство, например лодка, всеки от нас е различна и неповторима вариация, носи своя собствена истина и е тук да я изживее.

Хюман Дизайн (human design) и възможността да обикнеш себе си

Когато действаме в съгласие с онова, което носим като предразположеност, даваме израз на потенциала си и започваме да водим живот, който много повече ни приляга и в който има повече удовлетворение, успех, умиротворение и изненада. Процесът на връщане към себе си напомня на настройване на музикален инструмент, в резултат на което той издава по-чисти и верни звуци. Така се приближаваме до онази обич към себе си, която е фундаментално залегнала като търсене у всеки от нас и чието присъствие или отсъствие се проявява в самото ни поведение. Любовта към себе си се състои в способността да разпознаем собствената си природа, да приемем своя потенциал и своите ограничения и да ги изживяваме автентично, наслаждавайки се на пътуването.

woody allen

ВИДЕО ВЪВЕДЕНИЕ В ХЮМАН ДИЗАЙН

ra uru hu

Ра Уру Ху

Посланик на Системата за Дизайн на Човека (Хюман Дизайн), нейн основоположник и преподавател

ЗА РА УРУ ХУ

Ра Уру Ху е роден с името Алън (Робърт) Кракоувър на 9 април 1948 г. (00:05 ч.) в Монреал, Канада, където прекарва и първите години от живота си.

През януари 1987 г. неочаквано преживява много дълбока и мистична „Среща с Глас – висша интелигентност, която надхвърля всичко, което някога съм преживявал“. Тази среща трае 8 дни и нощи, по време на които му се разкрива и предава информацията, която днес ни е известна като Системата за Дизайн на Човека (Хюман Дизайн).

 

ПОСЛЕДНО ОТ БЛОГА

отворен център на сърцето

Отворен Център на Сърцето – коментар от Ра Уру Ху

Когато погледна отвореността в нечий дизайн, ми става ясно, че недефинираният център на сърцето е това, което създава най-дълбоките дилеми в човечеството като цяло. Мисля, че влиянието, което той има, варира индивидуално от човек на човек. В крайна сметка отвореността...
промяна на типа по време на сън

Промяна на Типа по време на сън

Повечето хора променят своя Тип докато спят. Превръщайки се от 9-центрово в 5-центрово същество по време на сън, ние не само се отдалечаваме от съзнанието, което имаме в будно състояние, но и преживяваме промени на по-дълбоко ниво, защото аурата ни се променя. Това ни...
хранителен режим

Важността на хранителния режим в Хюман Дизайн – коментар от Ра Уру Ху

За храносмилателната система е толкова съществено да смилате храната по правилен начин, базиран на вашата определеност. Ако го правите, всъщност няма толкова голямо значение каква храна поемате, защото в случая не става въпрос за храна и диета. Не става въпрос за това...
кръстът на планирането

Глобалните цикли: Времена на преход

Живеем в невероятни времена. Наистина невероятни. Започнали са в началото на 60-те години, през 1960 г. И действително това е един от най-магичните периоди, които можете да си представите от гледна точка на кулминацията на толкова много неща в еволюцията на нашия вид...

ХЮМАН ДИЗАЙН БЪЛГАРИЯ ПРЕПОРЪЧВА

ИЗБЕРИ СВОЯ АНАЛИЗАТОР, ВОДЕЩ ИЛИ ПРЕПОДАВАТЕЛ

Всички професионалисти са обучени според изискванията на Международното училище за дизайн на човека (International Human Design School) и са сертифицирани​ в областта на изброените квалификации, след преминато обучение и полагане на съответните изпити​​.

ihds
human design bulgaria
linda bunnell book
ХЮМАН ДИЗАЙН
Книга на понятията

За тези от вас, които биха искали да се запознаят със системата за дизайн на човека самостоятелно, най-достъпното и същевременно изчерпателно четиво на пазара е книгата на директорката на Международното Училище по Human Design (IHDS), Линда Бънел.

МОЯТА ЛИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ
Мери Ан Уинигър

„Моята лична революция“ ни представя историята на една жена, която се изправя срещу собствените си модели на поведение. Книгата е разказ за това как тя успява да стигне до собствената си същност и за силата, на която по рождение има право всяко човешко същество. Това не е разказ само за Генератори, а за всички Типове, защото е история за чакането – чакането, което не позволява на ума да продължава да води живота ни. Чрез него авторката споделя за първите 10 години от своя експеримент със Системата за Дизайн на Човека.

мери ан уинигър книга
ЗА КОНТАКТИ
ПОСЛЕДВАЙ НИ