jupiter web

„Като човек, който има много силен усет за разпознаване на моделите, преди много време забелязах, че на всеки 12 години настъпва много драматичен модел на радикална промяна, който напълно трансформира основата на това „Кой си мисля, че съм“ и то неколкократно досега в личния ми живот. Това се случва не толкова от гледна точка на някакъв вътрешен процес на трансформация, както е в случая с трите ключови маркери (Сатурнов възврат, Уранова опозиция и Хиронов възврат), разглеждани обичайно при анализа на цикли в Хюман Дизайн, а по-скоро трансформация в начина, по който се справяме с външната реалност на материалния свят. Това, за което говоря, е Цикълът на Юпитер, на който досега не съм отдавал вниманието, което наистина заслужава.

Тази лекция със сигурност не е опит да сравня значимостта на този цикъл с трите ключови маркери, с които обикновено работим в Системата за Дизайна на Човека, а по-скоро е моят личен подтик да споделя опита си, наблюдавайки как животът ми взема радикален обрат на всеки 12 години – още откакто съм се родил, като тази година това се случва за 5ти път, а аз наблюдавам прехода отблизо с повече осъзнатост за въздействието, което той има върху мен. Опитвайки се да видя какво е общото между тези мои 5 възврата на Юпитер от гледна точка на въздействието им върху житейския ми опит, открих, че онова, което всеки път се трансформира, е начинът, по който аз стоя в света и начинът, по който се свързвам с човечеството като цяло – до голяма степен в съзвучие с темата на Юпитер и функцията му в пределите на нашата психология.

Казваме, че Юпитер олицетворява закона или онзи, който задава законите, което на теория може да е едно и също. Не случайно една от най-известните характеристики на Юпитер е способността му така да се дегизира, че да заблуди онези, които биха могли да попречат на осъществяването на неговия план. В дизайна си всеки от нас има две позиции, които са активирани от Юпитер – те разкриват способността ни да разпознаваме и зачитаме своето място в света, тъй като Юпитер представлява Логоса, а Логосът е способността да разпознаваме онова, което работи както за нас, така и за всички останали. Затова го наричаме закон.

Заповядайте с мен в тази невероятна лекция, ако имате интерес да се впуснете в по-задълбочено изследване на темите на Юпитер, които ще илюстрирам с графични примери от собствения ми живот. Ще споделя с вас как всеки един от тези цикли ме отведе по пътя на удивителен процес на дълготрайна трансформация от гледна точка на способността ми да мисля за себе си и да имам необходимата осъзнатост, за да знам как да общувам със средностатистическото човешко същество.“

Интервю с Алок

alokanand diaz
Водещ

Алокананд Диас

Международен преподавател по Human Design

Видео лекция

Цена

Специална цена за България: 100 лв

За информация

ЗА КОНТАКТИ
ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ