sociology

„Въпреки множеството пъти, в които Ра Уру Ху отбелязваше, че Рейв И-Дзин е каталог на хомогенизирани роли на Не-Аза, и конкретно, текстът, който препраща към всяка една от 384-те линии, е ясно, че става въпрос за нещо, което не е напълно схванато дори от хората, изучаващи Системата за Дизайн на Човека в дълбочина. Това означава, че в действителност Рейв И-дзин е каталог на човешки роли, които са смалени до обикновени персонажи, когато човешките същества, които ги въплъщават, ги живеят с „нормалност“, и по този начин просто се поддават, участвайки в приемствеността на еволюционната програма, докато изгарят на кладата на човешката си суета в собствените си животи.
Всеки знае, че светът на Не-Аза е просто един абсурден филм за „добри и лоши“, „печелещи и губещи“, „мъже и жени“… който се върти по кината от незапомнени времена и предано се възпроизвежда от всяко ново поколение човешки същества, което идва, за да даде едно рамо на голямата въртележка на живите форми, между които ние човешките същества трябва да се чувстваме като актьори с главна роля.
От доста време имах желание да си доставя удоволствието да навляза във всяка една от 384-те линии на Рейв И-Дзин и да си позволя да споделя с други хора потока на моето лично разбиране за тях, като за целта обмислях различни формули и формати. Накрая успях да структурирам модел, който да отразява достатъчно справедливо огромната водеща роля, която Рейв И-Дзин има в нашия процес на индивидуална диференциация, и който в същото време да удостоверява онова, което Ра искаше да стане ясно от първия момент, и което на теория всички знаехме по един убийствено логичен начин.
За тази цел ще започна, обяснявайки организационните стойности на линиите, които съставляват каналите, отговарящи за поддържането на УА, което е една трансаурична форма, контролираща живота на по-широката социална група. Това ще ни позволи да разберем йерархичните структури, които управляват нашия социален живот и нашето колективно съзнание от началото на всички времена. Върху основата на 72-те линии на тези 12 хексаграми лежи гръбначният стълб на всички „йерархични институции“, които са поддържали историята на всяка човешка цивилизация.
Никоя човешка цивилизация никога не е била създадена за индивида. Всяка цивилизация е била създадена, за да отговори на нуждите на семейството като минимална социална клетка, в рамките на което се определят груповите динамики между човешки същества, които съставляват една по-малка социална група, създадена от тясно свързани хора, в която се създава външно напрежение и вътрешни конфликти между индивидуалната (Аз съм) и множествената идентичност (Ние сме). През първите седем години живот семейството е социалният агент, който ни обуславя най-силно, при това винаги достатъчно дълбоко, за да разберем, че да не знаем как да се държим „нормално“ в света, може да има негативни и непредвидими социални последици.
По тази причина на второ място ще подходя към изучаването на 72-те линии на 12-те хексаграми, които формират 6-те канали на ПЕНТА-та – втората трансаурична форма, която определя динамиката на по-малката социална група, която винаги се бори, за да поддържа и/или подобрява статуса на групата си (ПЕНТА / семейството) във връзка с по-голямата социална група (УА / обществото). Анализът на тези линии ни води към разбирането на механизмите, отговорни за процеса на хомогенизация на хората (де-хуманизация), която е в основата на общественото съзнание, пропито от най-ранното ни детство. Тук ще видим различните „агенции“, в които индивидуалното съзнание бива морално опаковано в името на Отца и Сина и Светия Дух още преди да навършим седемгодишна възраст.
След това ще премина към разглеждането на 36-те линии на 3-те форматиращи канала, чиято функция бележи трансцедентно различие в начина, по който функционират главните вериги. Тъй като става въпрос за генераторски канали, те са пример за останалите както по отношение на управлението на общата фрустрация, така и също на индивидуалното удовлетворение, което е възможно, когато спрат да живеят, подчинени на напрежението на собствената си социална група, в която са се родили и към която принадлежат и над чиято колективна идентификация имат нужда да се издигнат.
И накрая ще посветим оставащото време на изучаването на останалите линии от Рейв И-Дзин чрез различните потоци на осъзнаване, които има във всяка една от 6-те основни вериги. Тук ще видим как всички канали от една и съща верига се подчиняват (доброволно и съзнателно) на критерия и мощта на УА канала, чийто организационен капацитет доминира както духа му, така и формата му от началото на всички времена. В този смисъл, линиите на потоците на осъзнаването се изразяват като консервативни и прогресивни, в зависимост от нещо, което се актуализира на повърхността докато остават „доминирани“ от една напълно недвижима сила на едно по-дълбоко социално ниво. Тоест те са онези, които карат всичко да се променя, за да остане всичко абсолютно същото както винаги е било. Или това са линиите, които служат на елемента УА за „основа на мощта“, която е ангажирана да предостави подкрепа на такава форма на власт, която неизбежно е хомогенизирана и йерархична по своето социално предназначение.
В заключение, ще видим една пълна картина на хомогенизираните социални архетипи, която илюстрира съвършенството на естеството на нашия материален свят, с цялото страдание, генерирано от неговата несправедливост към правата на индивида, които биват системно потъпквани и игнорирани. И в дъното на всичко има само една единствена причина за това – невежеството, с което ние, човешките същества, се идентифицираме, вярвайки в полу-истини, само за да не се почувстваме изложени на мистерията като единствен абсолют.“

alok
Водещ

Алокананд Диас

Международен преподавател по Human Design

Видео курс

36 сесии по 1,5 часа

Цена

100 лв

За информация

ЗА КОНТАКТИ
ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ