6-3 profile

Не съществува нищо по-хаотично от човек с Профил 6/3. Наистина нищо. Само някой, който е 6/3, би могъл да разбере това. Тези хора ни дават безкрайни уроци, защото самите те са напълно безпомощни в този процес. Те постоянно биват издърпвани от покрива и добре познават напрежението в себе си, да трябва да завършат процеса на даден хексаграм и да се придвижат към следващата основа. Да поддържат цикъла на живота в постоянно движение.

Тези хора са тук да тестват из основи дадения хексаграм преди да го напуснат и да се придвижат към следващия. С други думи това е „последният напън“. В това последно дихание, от страната на несъзнаваното има едно постоянно: „да, все още не съм достигнал до края на този хексаграм, но какво от това, все трябва да има и нещо друго“. Хората с Профил 6/3 са тези, които са измислили прераждането, с мотото „трябва да има и нещо друго“. Именно в това се корени целият им житейски процес – „трябва да има и нещо друго“.

Идеалното за 6/3 е, че докато са на покрива на къщата, всъщност откриват това „нещо друго“, тоест те откриват онова, което биха могли да приемат в качеството си на пример за другите. Хората с профил 6/2, когато се превърнат в пример за другите, те просто са погълнати от това да бъдат себе си когато слязат от покрива, но 6/3 не могат. Когато 6/3 слезе от покрива, отново потъва в процеса на проба и грешка и никога не може да го остави зад гърба си. 6/3 отново се впуска в пробата и грешката, защото търси нова основа – това е неговата задача.

На 6/3 му отнема много дълго време в живота да открие онова, на което може истински да се довери. Наистина много време. 6/2 открива доверието докато е горе на покрива и го открива в процеса на лекуване през първите 10 или 11 години на покрива, но 6/3 не е облагодетелстван с такъв период от време. Той постоянно биват придърпван да слезе от покрива и не може да избяга от това. Налага му се да слиза от покрива, такава е ролята му. Единствено оптимизмът след Сатурновата фаза го поддържа жив. 6-тата линия в него казва „ами какво да се прави, това беше поредното преживяване, което не сработи“.

Винаги когато срещнете човек с Профил 6/3, който е оцелял през първите 30 години от живота си, без да се озове в някоя лудница, трябва да му свалите шапка. Много лесно е за тях в първата фаза на песимизма на 3/3, да решат, че са жертви. След това се качват на покрива и продължават да нямат нищо, за което да се хванат. Нито един от другите Профили не разбира какво означава всичко това или през какво преминават 6/3. Другите са твърде заети в своя си свят, да градят кариера и живот. А хората с Профил 6/3 не получават особено много съчувствие. Биват етикетирани като хора без късмет, мързеливи или глупави от един невеж свят. За това те се качват на покрива и се опитват да установят някаква дистанция от този свят – свят, който смята, че има нещо сбъркано в тях. С помощта на изграждането на такава дистанция, един ден могат да се впуснат в нещо напълно ново. Еволюцията изисква от тях да намерят следващото нещо и да продължат генетичния жизнен процес. Това обаче е възможност едва когато наближат 50 годишна възраст.

Превод от английски: Хюман Дизайн България

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно само с изричното упоменаване на източника, както и поставяне на линк към публикацията в сайта на Хюман Дизайн България.