black red

Днес искам да разгледаме още нещо, което е базисно в Хюман Дизайн. То е основно и води до дълбоко философски въпрос. Свързано е с естеството на начина, по който сме устроени като бинарност. Когато разглеждате картата си, виждате, че наистина има много информация в черно и в червено. Тенденцията е да разглеждаме синтеза им – да гледаме графиката на тялото и да виждаме как сме дефинирани, за да разберем своя Тип, Стратегия и Авторитет.

ЧЕРНОТО

Но има нещо много важно за нас. Преди всичко, ние сме бинарност. От едната страна имаме информация за Личността, данните на Личността са в черно. Важно е да припознаете, че тя е онова, до което имате достъп. С други думи, когато разглеждате графиката на тялото и гледате информацията вдясно, всяка една от тези активации, всеки един от тези портали, линии, теми, е нещо, с което можете да се асоциирате, можете да разпознаете, че това сте вие, защото имате съзнателен достъп до него. Вие винаги преживявате онова, което е в черно. Имате способността да го преживявате незабавно. Вие се идентифицирате с черното. Провел съм стотици индивидуални анализа и когато някой седне до мен, първото очевидно нещо е, че човекът, който си мисли, че е, е съставен само от тези аспекти в черно.

ЧЕРВЕНОТО

Когато разглеждаме информацията от дизайна, която е обозначена в червено, тя е несъзнателна. Имаме много различни видове термини за несъзнаваното. В контекста на Системата за Дизайна на Човека, наричаме „несъзнавано“ онези аспекти на природата ни, генетичния отпечатък, диференциацията, до която нямаме съзнателен достъп. Това е нещо важно. Помислете. Когато погледнете информацията отдясно, черното, си казвате: „Мога да се идентифицирам с това. Това е, което си мисля, че съм.“ И едновременно с това, също толкова количество информация е вложена в лявата колонка, която е в червено и до която нямате съзнателен достъп и за която не мислите, че това сте вие.

Повечето човешки същества се скитат по земята с приблизително една трета от потенциала, който имат в този живот. Понеже не става въпрос за това, че липсва половината. Всичко това се синтезира в графиката на тялото и формира ново ниво. А вие се идентифицирате само със съзнателното. Ако погледнете дизайна си, идентифицирайки се със съзнателното, например, ще има ситуации, в които ще имате дефиниран канал, където единия портал идва от страната на дизайна (червеното) и тогава няма да се идентифицирате с целия канал. Това, което си мислите, че сте, е порталът в черно. Каквото и да се случва чрез този канал, то достига до вас като невидима сила, която не разбирате изцяло. „Защо ми се случва това?“

Едно от нещата, които казвам на хората относно природата на дизайна им, е това, че съзрявайки с възрастта, чрез взаимодействията си с другите, започват да забелязват, че другите ги виждат по определен начин и постепенно го приемат. С други думи, ако имате емоционална система, достъпът до която е несъзнаван, тогава вие не се виждате като човек, който е емоционален, понеже не се идентифицирате с нея. Но с годините, преживявайки опита, че сте много емоционални с другите, започват да забелязвате, че те ви виждат като емоционален човек. И накрая приемате тази своя характеристика като част от себе си, макар и да не се идентифицирате с нея директно. Тя е просто нещо, което се случва.

ПРОЦЕС, В КОЙТО НЯМАШ ИЗБОР

Едно от основните неща в Хюман Дизайн е разбирането, че това е процес, в който нямаш избор. Изключително трудно е за повечето човешки същества да схванат, че нищо от това не е в техните ръце. Знаете, че има много хора по света, които твърдят, че има неща, които можете да поправите в себе си. Е, това е чудесно – сигурен съм, че печелят добре. Но това, което трябва да разберете за вашето несъзнавано, е че няма нищо, което можете да поправите. Фактът, че откривате, че другите ви виждат като емоционален човек, не означава, че добивате съзнателен достъп до емоционалната ви система, нито че можете да се справяте с нея.

СТРАТЕГИЯТА КОМПЕНСИРА НЕВЕЖЕСТВОТО

Красотата на Стратегията се изразява в това, че компенсира невежеството. И така и трябва. Колко трудно би било постоянно да се опитваш да осъзнаваш как функционира несъзнаваното ти, когато нямаш достъп до него, когато не можеш и в този смисъл имаш илюзия, че го контролираш, понеже всъщност не е така. Магията е, че превозното средство е интегрирана система – нашето тяло е интегрирана система. Съзнателното и несъзнателното, Личността и Дизайнът, са интегрирани чрез мощта на Магнитния Монопол да обединява всичко в илюзията за отделеност и така да създава и илюзията за цялостно същество.

И все пак знаем, че за Пасажера на това цяло същество не е възможно да го разбере. Имал съм ученици, които са навлизали все по-дълбоко и по-дълбоко в познанието и са придобивали проникновено разбиране за собствената си механика. Но това в края на краищата не носи пробуденост. Нито пък носи интелектуалния капацитет да контролираш. Както съм казвал много пъти – знанието не е сила. То е само информация. Когато вземете информацията за вашата Стратегия и я приложите, няма никакво значение дали имате съзнателен достъп до информацията в дизайна си. Няма значение, че имате илюзия за това кой си мислите, че сте. Въпреки тези ограничения, вие можете да функционирате правилно като себе си, когато следвате Стратегията си, понеже тя говори от името на интегрираното и синтезирано цяло.

~ Ра Уру Ху,

Превод от английски: Хюман Дизайн България

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно само с изричното упоменаване на източника, както и поставяне на линк към публикацията в сайта на Хюман Дизайн България.

ПРЕДСТОЯЩО СЪБИТИЕ

Водещ

Ана Вълева

Кога?

26 септември - 06 октомври  2024 г.

Къде?

Онлайн класна стая в Zoom

Цена за участие

720 лв при плащане до 10.09 и 770 лв след тази дата

За информация и записвания

info@humandesignbulgaria.com
Александра Стаматова
тел. 0884 010 884