Как поканата при Прожекторите се отличава от отклика при Генераторите?

Разликата е в енергията.

Както знаете, Генераторите са енергиен тип, а Прожекторите – не-енергиен. Затова чакането за енергийния тип е доста различно от чакането за не-енергийния тип. Генераторите, с цялата тази натрупана енергия, се оказват доста фрустрирани. През повечето време фрустрацията се появява понеже вече са се опитали да манифестират и вече използват енергията си за погрешното нещо. В момента, в който те спрат да се мъчат да преследват нещо – цел, идея и т.н. – енергията им приема естественото си състояние и вселената започва да се върти около тях по правилен начин. Тогава откликът момент по момент започва да се проявява и с времето, като виждат как животът им процъфтява, те започват да се отпускат. Започват да осъзнават, че животът винаги намира начин да ги подтикне. От този момент животът започва да бъде техен приятел, а не нещо, което постоянно трябва да се опитват да контролират и доминират. 

Прожекторите от друга страна имат различно чакане. Може да си помислите, че понеже Сакралният център не се опитва постоянно да ги кара да действат, за тях чакането е по-лесно. Но това не е така.

Чакането е по-трудно за Прожекторите.

То е по-трудно, защото те не могат незабавно да видят енергията си да работи в отклик. От момента, в който един Прожектор познава своя дизайн, той има много повече за рискуване от който и да било друг. Генераторът си тръгва от анализа и може веднага да започне да експериментира с излизането си от вкъщи – могат да видят, че чакането на такси е по-бързо от това да се опитваш да намериш номер на такси, да го викаш и т.н.

Откликът е незабавен, защото самият живот е инициаторът.

Прожекторите трябва да осъзнаят, че хората са ключът за тях. Поканите почти винаги идват от хора по един или друг начин и винаги имат нюанса на разпознаване. Понеже при Прожекторите няма активиран Сакрален център, те работят с енергията от другите. Затова качеството на тази енергия се превръща в най-важното нещо. Прожекторите не могат да осъществят предназначението си без другите, които да дойдат при тях.

Прожекторите са водачи.

Те трябва да чакат покана, която да е обърната специфично към тях.

Това е рядкост, но ако Прожекторите чакат, тези покани идват. Една правилна покана може да държи един Прожектор зает до края на живота му. 

Предизвикателството за Прожекторите е да спрат онази програма у себе си, която задвижва страха. Това е страхът, че няма да получат по-добра възможност и поради това те правят компромис с някой, който не ги разпознава.

Прожекторите са много добри в това да се самоубеждават да направят компромис и по този начин се продават за жълти стотинки и у тях остава горчивина.

Другата разлика между Стратегиите на Генератора и Прожектора е в това, че Стратегията на Генераторите е завинаги. Те трябва да чакат да откликнат отново и отново до края на живота си. Стратегията на Прожекторите се отнася само за най-важните решения в живота – работа, връзки, къде да пътуват или къде да живеят…

В момента, в който Прожекторът получи покана и му бъде дадена енергия, той вече няма нужда да чака.

Естествено, винаги е най-добре за тях например да бъдат поканени да заговорят, но когато енергията веднъж ги е намерила, те имат достъп до чиста манифестираща сила. Животът на Прожекторите зависи от тези ключови моменти, от тези ключови покани. Те трябва да бъдат безкомпромисни в отклоняването на всеки намек за компромис. 

Превод от английски: Хюман Дизайн България
Този текст е превод на статията на Линда Стоун „Разликата между Генератори и Прожектори в стратегиите на чакане“. Оригиналната статия можете да прочетете тук:

http://humandesignsystem.blogspot.com/2005/07/difference-in-waiting-strategy-between.html