ПЪРВИЧНАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА (PHS) и СТРАТЕГИЯТА И АВТОРИТЕТЪТ – Част 1

~ КОМЕНТАР ОТ РА УРУ ХУ

Основополагащата стратегия за хранене на отделния човек можем да разберем чрез изучаването на Кристала на Дизайна. Там е мястото, където откриваме информацията за специфичния отпечатък на всеки човек и неговата специфична стратегия за храносмилане. Не можем обаче да разглеждаме Дизайн частта на нашата графика по изолиран начин, като отделна област. Няма как да го направим, дори би било опасно. Необходимо е да се върнем отново на повърхността, а повърхността – това сме самите ние като холистични същества – ние не сме само Дизайн частта, нито пък само частта на Личността. Не става въпрос за отделните две части – тази на Дизайна или на Личността, а за нещо друго – онова, което виждаме в бодиграфа – холистичното създание. Холистичното същество си има своя честота. Всичко е въпрос на честота. 

Независимо колко красива може да ни се струва информацията, която откриваме под повърхностното ниво на една графика, ако честотата на нивото на повърхността не е коректна, нищо не се случва. Оставаш си точно там, където винаги си бил. Проблемът е в нашата честота. Когато за пръв път започнах да представям това познание, не започнах отдолу нагоре, а по-скоро отгоре надолу. Започнах от илюзията за самата повърхност, защото, ако не може да повлияеш на повърхността, няма никакво значение какво знаеш, че съществува под повърхността. То няма да има никакво значение. Всичко в този живот и неговата коректност се осланя на Авторитета.

Авторитетът е онзи, който движи живота ти на нивото на повърхността. Авторитетът е онзи, на който трябва да можеш да се довериш напълно. Той знае кое е най-доброто за теб. И единствено когато почиташ своя Авторитет, ти би могъл да функционираш по своя уникален начин. Опасността обаче е, че го виждаш като някаква формула, която има своя собствена стратегия, сякаш е нещо отделно от истинската ти стратегия. Това обаче не е формула, която би могла по какъвто и да е начин да замени, игнорира, заобиколи истинския ти Авторитет. Не може!

Моето притеснение по отношение на Първичната Здравна Система (PHS) е, че тя може да бъде много ефективна и в този смисъл опасността е да се гледа на нея като на бързо решение – като на нещо, което може бързо да оправи нещата и да излекува всичко.

Само че тук не става дума за това. Как би могъл да разбереш конкретните си обстоятелства за хранене, ако не можеш да подходиш към тях, изхождайки от собствения си авторитет? Например, ти си пещерен човек и някой експерт ти казва – „не бъди пещерен човек, яж това!“ На кое ще се довериш? Единственото, на което можеш да се довериш, е собствения си авторитет. На нищо друго. А твоят авторитет може да наруши правилата. Твоят авторитет измества всичко! Например, ти си някой, който е „студен“ – това е твоят режим на хранене и някой ти предлага горещ чай с уиски. И като Генератор ти реагираш с „Аха!“, а умът ти в този момент казва: „Глупако, не си следваш своя PHS (своята храносмилателна стратегия)! Отдадох ти целия си авторитет, а ти сега не го следваш – не може така!” Да, само че аз имах моето си „аха“ и всъщност това е моята истина. 

Само тялото знае кое е правилно. Твоят Вътрешен Авторитет знае кое е правилно за теб. Казвайки това, нямам предвид, че Вътрешният ти Авторитет ще нарушава правилата всеки ден – не е така. Всъщност той ще те държи в релси, защото не обича да нарушава тези правила, но ако се налага, ще го направи. Ще го направи, ако е коректно. А ти не можеш да знаеш, освен ако твоят Авторитет не ти каже. Няма как…

PHS (Първичната здравна система) не е някакво лекарство без рецепта, което ще закърпи нещата набързо. Трябва да си го заслужиш. Няма как да се справяш с този живот като себе си, освен ако не функционираш, следвайки Вътрешния си Авторитет. Няма друг начин. Това е единствената истина, с която разполагаш. Да, механиката установява дадено правило – ето ти една формула за теб, ти си такъв и такъв, ти си това и онова. Да, така е, но това е само общата рамка, а всеки човек е живо, уникално проявление и ние всички сме нюансите на дадена тема. Всеки един от нас.

Разберете, че не съществува никой на тази земя освен самите вие, който да знае кое е правилно за вашето тяло. PHS е насока, ръководство, а не помощно средство. Тя е пътна карта за вас, която ви указва посоката, в която трябва да се движи Вътрешния ви Авторитет. Вашият Авторитет е онзи, който разпознава всичко това, вашият Авторитет е онзи, който трябва да се потопи във всичко това и който ще ви държи там. Вашият Авторитет е онзи, който ще напасне нещата.

Няма как достатъчно или по-задълбочено да разберете колко важен е Вътрешният Авторитет. Една от най-големите ми грижи по отношение на познанието Хюман Дизайн е, че то е нещо красиво и може да бъде и много пристрастяващо. Задълбавайки в цялото това познание, опасността е да забравяш или пропускаш най-същностната истина от всички, а именно, че животът ни е най-объркан на повърхността, нещата не функционират коректно на повърхността. И имаме целият този всеобхватен повърхностен свят, който ни заобикаля. А човешките същества почти никога не пробиват отвъд тази плоскост. Просто не могат. Не знаят как, защото никой никога не им е показал. И единственият начин да пробиеш отвъд всичко това е като промениш начина, по който функционираш. Светът функционира чрез менталния начин на вземане на решения. Така прави светът. Но потенциалът във всеки един от нас, впускайки се в пътешествието да живеем като себе си, е да можем да се освободим от всеки чужд авторитет… Всъщност не съществуват други авторитети. Не съществува никой на този свят, при когото да отидеш и да му кажеш – „имам нужда да бъдеш еди какво си“. Няма нужда да ме правиш щастлив или здрав или друго, не става дума за това. Никой не е нужно да ти помага в този процес. Хубаво е да имаш хора около себе си, които познават процеса и споделят пътуването, но в края на деня ти си сам в този процес.

Всички тези чужди авторитети не са от значение. Чудесно е, че съществува нещо, което можеш да направиш, което би ти предоставило правилните неща за твоето превозно средство, така че да разполагаш с превозно средство, което ти принадлежи, да имаш превозно средство, което откликва на изискванията на твоето предназначение. Обаче ти не достигаш до предназначението си, защото следваш дадена формула, а защото сам си господар на своя живот. Ти и никой друг.

Всички ние разполагаме с ключа. Хората са толкова загрижени за основните неща – за здравето си, за любовта, за парите и т.н. А всичко опира до едно и също базово нещо, до един единствен отговор, който отговаря на всички въпроси. „Имам проблем в работата си“ – Следвай Вътрешния си Авторитет. „Имам проблем в сексуалния си живот“ – Следвай Вътрешния си Авторитет. „Имам здравословни проблеми“ – Следвай Вътрешния си Авторитет. Отговорът винаги е един и същ. Той никога не се е променял, винаги е един и същ, защото материалният свят е мястото, където живеем живота си. А единственият начин да пробиеш отвъд тази повърхност е като оставиш ума си настрани.

~ Ра Уру Ху

Превод от английски: Хюман Дизайн България

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно с изрично упоменаване на източника, както и поставяне на линк към оригиналната публикация в сайта на Хюман Дизайн България.