awareness

Най-висшата цел е осъзнатостта. Осъзнатостта означава да се освободиш от обуславянето. Не можеш да бъдеш осъзнат докато продължаваш да бъдеш обусловено същество. Няма как да бъдеш осъзнат ако умът ти е в Не-аза. А осъзнатостта започва с много специфичен вид възприятия – възприятия, които пробиват отвъд Майа, възприятия, които пробиват отвъд полетата на проекции, очаквания, идентификации.

Подобно е на онова, което се случва с вас когато се запознаете за първи път с механиката и погледнете един бодиграф и сякаш имате усет за всичко това. Сякаш си пробивате път отвъд един от пластовете на Майа. Пробивайки отвъд даден пласт започвате да прозирате какво има отвъд, какво сте самите вие и какъв би могъл да бъде потенциалът.

Встъпвайки в това познание, бавно се разгръща възможността за осъзнатост, не само за себе си, но и за другите, осъзнатост за обстоятелствата, в които се намирате, условията и заобикалящата ви среда. Не можете обаче да сте осъзнати за това дали умът ви е претоварен с небивалиците, абсурдността, баналностите и страданията на не-азовия живот. Не можете.

Когато не-азовият ум е в действие няма такова нещо като осъзнатост. Просто не е възможно. Има само някакви скрити планове, планове, които се коренят в нашата отвореност или във „филма“, в който човек се вкарва когато е обусловен.

Да живееш Дизайна си означава да спасиш сам себе си от кошмара на не-аза. Ужасяващото на Не-аза е, че е толкова хомогенизиран, че човек дори не може да разбере колко зле са нещата и колкото се е отдалечил от потенциала на онова, което би могъл някога да бъде.

~Ра Уру Ху

Превод от английски: Хюман Дизайн България

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно само с изричното упоменаване на източника, както и поставяне на линк към публикацията в сайта на Хюман Дизайн България.

ПРЕДСТОЯЩО СЪБИТИЕ

Водещ

Петя Мъжлева

Кога?

6 – ​​1​0​ септември 2024 г.

Краен срок за записване: 02.09.2024 г.

Къде?

Online класна стая в Zoom

Цена за участие

430 лв при плащане до 20.08.2024 г. и 480 лв след тази дата.

За информация и записвания

info@humandesignbulgaria.com
Александра Стаматова
тел. 0884 010 884