ego circuit dnd love

Веригата на Егото е верига на материализма, но също така е и верига на Любовта. Ето как функционира на психологическо ниво: веригата на Егото представлява тялото, което се нуждае от подкрепа (любов). След зачеване веригата на Егото се изгражда от Центъра на Сърцето. Още от самото начало на зачеването става дума за любовта като основна храна от едно тяло към новото тяло (и за да не бъде отхвърлено), така че да бъде изградено това ново превозно средство. Става дума за даване: като резултат Каналът 21–45 означава, че можеш да дадеш само онова, което притежаваш. Ако имаш любов, можеш да я раздадеш, и като я раздаваш, ще откриеш, че никога не можеш да я изгубиш. Вместо това тя ще се увеличи – като я подаряваш, ще стане по-голяма. Наистина „имаш“ и „притежаваш“ нещо само ако то се увеличава, като го раздаваш.

Егоизмът се свързва единствено с искането и притежаването, да не искаш да раздаваш, защото се страхуваш, че ще загубиш – бедност, която се складира в тялото. Намаляване. Ако някой те подкрепя с цялата любов в сърцето си, ще го почувстваш веднага като сила в цялото си тяло, усещайки го като по-добър (или максимално добър) мускулен тонус. Но ако усещането е за отнемане от твоята сила и намаляване на мускулния тонус в цялото ти тяло, тогава това е егоизъм. Следователно основната тема на тази верига е страхът от манипулация, страхът да бъдеш манипулиран. Така че, когато имаме работа с любовта, винаги го има този страх.

Дефинираният център на Сърцето трябва да забрави за това (касае се за инкарнация, в която този център е бил отворен) понеже в този живот е защитен. Хора с дефиниран център на сърцето никога не могат да бъдат манипулирани. Те ще го усетят моментално в тялото си, което дава ясни сигнали, че не желаят да бъдат манипулирани. Следователно, те нямат нуждата да бъдат егоистични като защита, базирана на страх. Те могат да действат, водени от любов. Те наистина дори нямат нуждата да са гневни. Ако това е истинска любов, дефинираното сърце може да се предаде без никакъв страх. Хората с дефинирано сърце трябва да извадят наяве цялата тази любов, която имат, и да я дадат на хората под формата на подкрепа. От дясната страна на подкрепата (започвайки от портал 19 и стигайки до портал 40) – на хората, които чувстват близки; от лявата страна (започвайки от портал 54 и стигайки до портал 26) – на подчинените си и на хората от тяхното професионално обкръжение. Между другото: на едно друго ниво потокът на паметта носи много информация и страхове, складирани във физическото тяло – страхове от минали инкарнации, свързани с теми, касаещи любовта.

Отвореният център на Сърцето може винаги да има този дълбок страх от манипулация в рамките на дадени любовни отношения и трябва да се научи да се справя с него. Трябва да е осъзнат за този страх, който се надига отново в тялото, като страхът винаги ще се усеща в тялото чрез мускулния тонус, той е като сеизмограф за манипулация. Този страх може много да те разгневи, да втвърди тялото ти (и мускулите) и ако продължаваш да си толкова твърд на физическо ниво, след известно време ще те обезсили. Но най-вече, отвореният център на сърцето трябва да е осъзнат за наближаващ страх или тенденция да поставя някого отговорен за манипулация, където всъщност я няма или пък не съществува причина за това. Това е свързано единствено със спомените му, складирани във физическото тяло, където подобна манипулация се е случила, като тази ситуация днес изглежда позната, но не е. Също така може да е спомен от минала инкарнация, която да го води през процес на изчистване.

Любовните взаимоотношения могат да ни дадат невероятна възможност да се изправим лице в лице и да се освободим от тези стари страхове да бъдем манипулирани, чиито корени може да са в нашето детство, където сме били дълбоко зависими и често манипулирани да обичаме родителите си въпреки нуждата да сме нужни.

Портал 26 е част от Инкарнационния кръст на Владетеля. В рамките на този канал 26-44, който се корени дълбоко в мускулите на тялото като сила за работата, която наистина обичаш – един владетел не желае да бъде под контрол или да чувства, че е контролиран. Независимо какво човек мисли за това, то е просто психологическа харизма на тялото, химия, част от аурата. Портал 21 е част от Кръста на Напрежението и произвежда психологически сигнали и симптоми или се разболява, ако е под контрола на чужди сили. Има нужда да контролира, за да извади цялата любов навън към общността. Също така е психологическа харизма на тялото, като част от аурата, „химия“ на тялото, която може да има дълбоко привличане, както и да доведе до дълбоко отблъскване. Това е монетата с две страни – Любов и Омраза.

Портал 21 трябва да е сигурен, че манифестирането (money-festation – тържествуването, свързано с парите) е необезпокоявано и и че не води до грешна посока, базирана на емоционална енергия и контрол на емоциите.

Портал 51 трябва да притежава силата да е сигурен, че първата стъпка към неговия собствен индивидуален мистичен път не се корени в манипулацията, идваща от паметта (за страх) от този живот или отпреди. Ако няма манипулативно намерение, това ще бъде възприето като невинност. Всеки има своя собствена роля в играта на любовта и страха от манипулация, който може да лежи отдолу. Не е тема на ума, а чист психологически език (и осъзнатост чрез мускулния тонус и силата) на тялото, основан единствено на обонянието и допира, без значение какво можем да видим и чуем, без очи (17,11) и уши (57, 22, 43).

~Мартин Грасинджър, Септември 1999

Превод от английски: Хюман Дизайн България

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно само с изричното упоменаване на източника, както и поставяне на линк към публикацията в сайта на Хюман Дизайн България.

Допълнителни ресурси по темата

разговор за любовта