Следенето на “Програмата” е практичен инструмент за развитието на вашия процес на осъзнаване в този живот. Как можете да разберете какво е Програмата, как да я използвате и как да се учите от нея? Прогнозата за Новата Рейв Година може да допринесе към процеса ви чрез внасяне на повече осъзнатост за спецификите на „плана на урока“ за годината, касаещ вас самите и и света около вас.

КАКВО Е ПРОГРАМАТА?

Програмата носи непрекъснато циклично обуславящо влияние на човечеството и може да манипулира ума чрез отвореността (отворените Центрове) в нашия дизайн, засилвайки използването на ума като авторитет за взимане на решения. Програмата се създава от ежедневното движение на планетите по техните орбити около слънчевата система. Според Системата за Дизайн на Човека цикличните траектории на планетите влияят на информационния поток, който прониква във всичко съществуващо. Този поток от информация е в основата на интелигентността на Вселената и се филтрира и предава през всяка планета. Всяка планета има свой пълен кръг около колелото, като обикновено се казва, че транзитира през определен портал. Например Луната преминава през всички 64 портала за около 28 ½ дни, докато Слънцето и Земята – за една година. На някои от вътрешните планети, като Венера, Марс и Юпитер, са им необходими седмици или дори месеци, за да преминат през един портал, а на външните планети, като Нептун и Плутон – години.

Програмата е глобална обуславяща сила, която непрекъснато влияе на всички ни, но въздейства различно на всеки според уникалното устройство на нашата отвореност. Това е ежедневен информационен поток, който се предава момент по момент и е съзнателен за нашата Личност. Ако изживявате онова, което задава Програмата, то животът ви е хомогенизиран от императивите за колективно оцеляване. Всеки човек има потенциала да предава информационния поток на база на своя собствен дизайн. Програмата не е тук, за да я живеете – тя е тук, за да я наблюдавате и да извлечете мъдрост за нея.

Интерпретациите на ума се разкриват под формата на истории, вярвания, страхове и вътрешен диалог, които стават изключително атрактивни за инициирането на действие. Тъй като Програмата оказва едновременно влияние върху всеки на планетата Земя, тя може да причини дълбоко обусловено мислене, което колективното засилва чрез дискусии, новини, медии, като по този начин допълнително му придава измамен блясък за „реалност“ чрез колективната хомогенизация.

Когато можем да видим темите на Програмата около нас – в разговори с приятели, в новините, в Twitter или Facebook, започваме да ставаме осъзнати за механичната природа на обуславянето и как е построена самата колективна Майа. Красотата на Програмата се състои в това, че действително е изцяло механична. Следователно можем да ви покажем отпечатъка на Новата Рейв Година – темите, заложени в Програмата, и как да ги забелязваме.

ЗАЩО ДА СИ ПРАВИМ ТРУДА ДА НАБЛЮДАВАМЕ ТРАНЗИТИТЕ?

Ползата се състои в това да наблюдаваме нашия уникален живот. Тогава идва въпросът: „А какъв е моят уникален живот?“ Отговорът е вътре в нас, в нашата опитност като живи същества, в това как поемаме в себе си обуславянето от транзити и хора през специфичния прозорец на нашата отвореност. Чрез нашите отделни и уникални превозни средства всички ние изживяваме живот, различен от този на всеки друг, ако разбира се следваме своята траектория и наблюдаваме преживяванията си.

„Транзитите са един от най-важните аспекти в Системата за Дизайн на Човека. Особено когато навлизате в Хюман Дизайн, в началото е много трудно да откриете онези хора, които наистина могат да ви помогнат в процеса ви.“ ~ Ра Уру Ху

Веднъж започнали да наблюдаваме темите, които се разиграват в света около нас, можем да станем осъзнати за това как обуславящите сили на Програмата влияят върху ума ни. Тогава можем да се научим да наблюдаваме начините, по които транзитите се с свързват с нашата индивидуална отвореност и как умът интерпретира тези преживявания. Като ставаме способни да се самонаблюдаваме, научаваме кое е онова, за което сме тук, за да добием мъдрост: как през нашата отвореност и през транзитите и връзката ни с другите хора, ние поемаме в себе си и преживяваме живота в цялото му разнообразие.

Програмата не е нито добра, нито лоша, тя е просто матрица на живота тук, на Земята. Дилемата се появява, когато умът се опитва да използва обуславянето от Програмата като основа за взимане на решения, за да инициира действие. Нужно ни е да станем осъзнати относно обуславянето, а не да живеем сякаш сме задвижвани от това обуславяне. Красотата на Програмата е в това, че тя не е нещо лично. Когато създаваме лични истории за това какво преживяваме, а след това използваме транзитите като основа за действие, ние си даваме урок за това как да не сме осъзнати.

Това, което предлага Прогнозата за Новата Рейв Година, не е колективна прогноза, а по-скоро пръст, сочещ към потенциалното индивидуално наблюдение на вашия живот през идващата година. Прогнозата не е някаква карта, която да следвате, или специфично послание за годината. По-скоро представлява колекция от климатични условия: бури, слънце, бриз, които транзитният климат ви носи. Тя дава това „какво“ ще изживеете през задаващата се година, а вашият уникален дизайн определя как ще го изживеете – ако наблюдавате живота си.

ЗАВЪРШЕЦИ И НАЧАЛА

Днес се намираме на по-малко от десетилетие от 2027 г. и от началото на една нова епоха и Пробуждането на Спящия Феникс. Остават по- малко от десет години преди Плутон да навлезе в портал 41 и мутационния цикъл на слънчевия сплит, преди най-накрая Кръстът на Планирането да се разпадне, носейки съществени промени в социалните ни структури. Наблюдавайки как това време се приближава все повече, виждаме, че онова, което е на фокус, е движението под повърхността, движенията, подготвили пътя за промените през 2027 г. Като човешки вид ние сме преходните същества Homo sapiens in transitus (Хомо сапиенс в процес на преход) и сме неразделна част от тези движения.

Едно е да разпознаем, че 2027 г. ще донесе време на преход. Друго е да видим, че промените се случват от доста време и че всъщност наблюдаваме скритите тенденции в транзитното поле ден след ден, месец след месец и година след година. Промяната не се случва от само себе си, тя не е единичен акт, а по-скоро серия от малки промени, които в края на краищата допринасят за главната промяна в строежа на нашата Вселена. Броим дните до 2027 г., виждайки, че малките промени са започнали да се случват и че се случва движение. И можем да наблюдаваме как това се разгръща пред нашата индивидуална житейска сцена за годината.

Живеем във време, в което колелото се завърта бързо и за ума е лесно да се идентифицира с историите, въртящи се около нас. Помислете за историите от големия екран от 2016, като Брекзит и избора на Доналд Тръмп. Вижте как колективният ум толкова лесно превърна тези събития в истории на страха за това какво би могло, би следвало или би трябвало да се случи като резултат. И ще получите представа за напрежението, пред което сме изправени.

Нещо, което можем да разпознаем относно мутационните и еволюционни сили, действащи в момента, е че социалните мрежи, свързани с безопасност, с които сме свикнали, бързо се разпадат заедно с идеалите за глобална икономика – „глобалното семейство“ е мечта, чието време си отива. Ще ги има онези, които се опитват да запазят живота такъв, какъвто някога е бил – с дълбоко племенен, йерархичен, фундаменталистки подход към „Ние срещу Тях“ като начин на живот. Други ще прегърнат живота такъв, какъвто се разгръща, уважавайки своята собствена индивидуалност и признавайки онези, които правят същото.

За тези, които искат да видят какво се случва при наблюдение на транзитите, е ясно, че тези транзити въобще не са лични. Времето не го интересува дали на вас ви харесва или не, в крайна сметка това е само времето. Транзитите ни предоставят възможност да видим, че животът ни не зависи от времето в нито един момент. По-скоро той зависи от начина, по който избираме да изживеем онова, което времето ни показва относно осъзнаването, миг след миг, докато взимаме решения чрез Вътрешния си Авторитет.

През 2023 година това ще се случи на 22-ри януари в 09:38:06 ч. местно време. Лекцията за това какво ще ни донесе тя ще се проведе на 23 януари от 19:00 ч. онлайн. Повече информация за нея можете да прочетете ТУК.

Лийла Суон-Хърбърт преподава механиката на Системата за Дизайн на Човека от 2007 г. Обучена от самия Ра Уру Ху, тя е в експеримента от 1999 г., като носи ценен опит в разбирането на системата. Тя е и автор на „Твоят собствен авторитет – ръководство за начинаещи в Хюман Дизайн“, налично в електронния магазин на Jovian Archive.

Превод от английски: Хюман Дизайн България

Копирането на българския превод изцяло или на части е възможно само с изричното упоменаване на източника, както и поставяне на линк към публикацията в сайта на Хюман Дизайн България.

Оригиналният текст можете да намерите тук: https://www.jovianarchive.com/Stories/45/The_Rave_New_Year_Forecast_and_The_Program-_A_Practical_Tool_for_Awareness

ПРЕДСТОЯЩО СЪБИТИЕ

Водещ

Ана Вълева

Кога?

22 януари 2024 г., понеделник,          19:00 – 20:30 ч.

Къде?

Онлайн в Zoom

Цена за участие

Цена за участие: 96 лв при плащане до 08.01.2024 г. и 120 лв след тази дата.

Регистрация

Регистрацията за събитието се случва чрез попълване на следната форма: https://forms.gle/XZRKK4kcqCWiyhsy8